Afgelopen week stonden er voor dames 2, 2 wedstrijden op het programma. Zaterdag 19 januari mochten we eerst aantreden tegen de meiden van Alterno. Dit team hadden we vlak voor kerst ook al getroffen, toen wisten we er een spannend duel van te maken welke helaas met 3-2 verloren ging. We wisten dat de dames in vorm waren, getuige het resultaat tegen Dames 1.

Al snel keken we tegen een achterstand aan in de eerste set. Dit gebeurd ons vaker, hierdoor lopen we een eerste set vaak achter de feiten aan. Door 6 passfoutjes bleef het gat van 6 punten de hele set bestaan. Met 25-19 ging de eerste set verloren.

De 2de set tappen we vaak uit een ander vaatje. Dat was ook dit keer het geval. We hadden al snel een kleine voorsprong te pakken en wisten dit in de 20 punten vast te houden. Met 23-21 op het bord hoopten we op het setje. Helaas pakte het anders uit. Met 27-25 ging deze set toch nog verloren. Een grote deceptie voor het hele team! Helaas kwamen we deze klap niet te boven en ook de 3de en de 4de set gingen verloren.

Maandag eerst een goed gesprek gehad en daarna een goede training weten neer te zetten. Op naar donderdag 24 januari. Op deze vroege avond moesten wij aantreden tegen Keizersprong. Zij staan laatste en wij waren er op gebrand om afstand te nemen van de onderste 2 plekken. We begonnen dan ook scherp en fanatiek aan de wedstrijd. Alhoewel passing moeizaam was wist Simone goed te variëren met het aanspelen van haar aanvalsters. Hierdoor hadden we de hele set de overhand en met 25-13 was de eerste set dan ook heel terecht voor ons.

Scherp blijven en ook de onverwachte ballen verwachten was het devies voor de 2de set. Helaas lukte dit niet helemaal. Keizersprong wist een voorsprong te pakken. Wij hadden even geen antwoord op hun service en een gat van 5 punten was een feit. Myrthe kwam Ellen aflossen en leverde een prima pot af! Nogmaals bedankt! Het gat bleef tot 13-18 echter bestaan. Toen kwam Maaike aan service. De tegenpartij nam 2 time outs maar het mocht niet baten, Maaike bleef door serveren naar 24-18! We lieten de tegenstander nog 3 puntjes pakken maar met 25-21 was ook de tweede set voor ons!!

Op naar de 3de set! De set waarin wij eindelijk weer een overwinning veilig konden stellen. Helaas werd het spel iets minder. We waren vooral tegen onszelf aan het ballen. Het werd wat onrustiger. Alsof we iets meer last kregen van zenuwen. Veel eigen fouten en weinig scorende aanvallen leverden een moeizame set af. Ellen kwam Michelle vervangen maar dat mocht deze set niet baten. We kwamen nog even terug tot op 1 punt maar uiteindelijk ging de set toch met 19-25 verloren.

Dan de 4de set maar pakken. Zorgen dat we Keizersprong al snel op een achterstand konden zetten zodat ze niet in de winning mood zouden komen. Dat lukt! Met 9-4 was er al een klein gat geslagen. Af en toe lieten we de tegenstander tot op 3 punten komen maar we bleven een gat houden! Aan het eind van de set wisten we dit nog iets te vergroten en met 25-19 was deze set voor ons! 3-1 WINST! Super! Afgelopen zaterdag was het moraal even weg maar dit geeft zeker een boost! TROTS op de dames dat ze blijven knokken! Dit smaakt naar meer en daar gaan we zeker een gevolg aan geven! Op naar de volgende pot!