Na weer een week lekker trainen was Orion dames 2 de volgende tegenstander op het programma. Ze stonden bij aanvang van de wedstrijd net 1 puntje boven ons op de ranglijst, maar dat zegt na 2 wedstrijden nog niet zo veel. Orion is een jong team met voornamelijk speelsters onder de 20 en 1 ervaren speelster, waarbij dan ervaren staat voor een stukkie ouder dan de rest… net zoiets als ik, maar dan met NOG MEER ervaring. Het was ook deze zaterdag nog steeds de week van de scheidsrechter, maar blijkbaar had 1 van de 2 geen zin in een traktatie, dus moest de 2e scheids het in z’n eentje doen, als 1e scheids dat dan weer wel.. anders werd het wat vreemd. Zonder 2e scheids en zonder lijnrechters (dat is nieuw dit seizoen) floot hij een prima wedstrijd. We hadden deze wedstrijd eigenlijk wel met 4-0 kunnen winnen, maar helaas pakte Orion de laatste set (en bijna de 3e maar daar over later meer) waardoor we met 3-1 wonnen.

In de eerste set moesten we nogal wennen aan de zaal, het licht en de lijnen van het veld. We speelden niet slecht, maar vooral aanvallend knalden we de ballen nog niet op de grond. Met name daardoor kon Orion ons in eerste instantie bijhouden. Tot halverwege de set ging het gelijk op. Daarna begonnen wij meer aanvalskracht te tonen en ook met onze service maakten we het Orion moeilijk. We wonnen de eerste set met 25-18.

In de tweede set hielden we ons niveau van het eind van de eerste set vast. Onze service gaf weer lekker veel druk, maar ook onze pass lag perfect. Jasmijn had hierdoor de aanvallers voor het uitzoeken en zorgde regelmatig voor wat gevloek door de middens van Orion als ze weer eens verkeerd zaten met hun blok. De tweede set wonnen we relatief eenvoudig met 25-14.

Dit niveau vasthouden was dan logischerwijs weer het doel. Dit ging alleen niet zoals de bedoeling was. Orion maakte wat minder fouten en wij maakten er juist weer wat meer. Vooral onze pass liep in de derde set niet zoals in de eerste twee. Het ging behoorlijk gelijk op en op een gegeven moment stond het 23-23. Nou komt er een super ingewikkelde opgave…. letten we op?? Stel: het staat 23-23 en je scoort een punt, hoeveel staat het dan? 24-23 denk je? Nee.. helaas fout!! Het staat dan (in ieder geval volgens de tellers… 4man/vrouw sterk… van Orion) nog steeds 23-23. Wij pissig, zij waren de onschuld zelve, en helaas had de scheidsrechter deze naaierij niet gezien. Nou oké, dan nog maar een keer proberen er 24-23 van te maken. Dat lukte, maar daarna pakte Orion alsnog het punt. Gelukkig waren wij op dat moment zo gigantisch gebrand om te winnen dat dat ook prima lukte, we pakten de derde set met 26-24 en waren hierdoor ook zeker van winst in deze wedstrijd.

De adrenaline uit de derde set namen we mee de vierde set in, maar Orion ging een alles of niks spelletje spelen. Dit pakte in hun geval goed uit. Aanvallend gingen ze in tegenstelling tot eerdere sets in eens redelijk wat punten scoren, en ook hun service werd wat lastiger. Daarnaast maakten wij niet genoeg punten. Na een achterstand van een aantal punten trokken we nog wel een eindsprintje, en het leek er bijna op dat we misschien nog wel de vierde set zouden pakken.. Helaas was het Orion die net het laatste puntje scoorde en de vierde set won met 26-24.

Super fijn dat we 3-1 wonnen, maar toch wel een klein beetje een teleurgesteld gevoel omdat we ze eigenlijk met 4-0 hadden moeten pakken.

Onze volgende wedstrijd is weer een thuiswedstrijd, dit keer om 19.00 uur in de Bhoele tegen Heyendaal dames 1. Dit team is vorig jaar kampioen geworden in de promotieklasse. We staan 1 puntje onder ze en de prognose is 3-2 voor Heyendaal, tot nu toe wonnen ze net als wij 2 keer en verloren 1 keer. Wij zijn het natuurlijk niet eens met zo’n prognose en gaan weer hard ons best doen er een winstpartij uit te slepen. Graag tot volgende week!