Geeeeeel

Voordat we zaterdag begonnen aan al weer onze 5e competitiewedstrijd, hadden we vrijdag eerst een teamuitje. De activiteitencommissie was weer druk bezig geweest met het organiseren van een actieve avond met een heerlijk hapje. Van de BBQ waren de stokbroodjes natuurlijk als eerste op, waardoor we al het vlees niet meer op kregen.. waarschijnlijk had de slager op een mannenteam gerekend. Nadat we heerlijk vol zaten mochten we elkaar omver gaan beuken terwijl we in heerlijk ruikende opblaasballen zaten. Of nee wacht… het was de bedoeling om te voetballen terwijl je in zo’n bal zat, maarja koprollen en elkaar omver beuken is natuurlijk een stukje leuker. Het potje beachvolleyballen daarna ging niet helemaal meer van harte, maar was een leuke afsluiting van een avond die onze buikspieren goed heeft getraind (met name door het lachen).

Van Tom en Johan moesten we heel blijven en zonder spierpijn zaterdag weer fit aanwezig zijn. Een van de 2, de belangrijkste, was gelukt. Voor zover ik me kan herinneren hadden we tot afgelopen zaterdag nog nooit tegen Vollverijs gespeeld. Er is voor alles een eerste keer, zo ook als voor Vollverijs als tegenstander. Zij werden vorig jaar kampioen in de promotieklasse, dat zijn altijd teams om rekening mee te houden… vaak zijn ze namelijk een stuk beter dan de onderste teams uit de 3e divisie (zoals wij bij ons debuut in de 3e divisie ook hebben laten zien). Het werd dan ook een pittige wedstrijd, waarin behoorlijk werd geknokt, vooral letterlijk, maar daarnaast ook nog verbaal. Uiteindelijk waren 3 gele kaarten hier het resultaat van, waarbij de coach van de tegenpartij eigenlijk recht had op rood/geel, want het veld in lopen naar de scheidsrechter is toch echt niet de bedoeling. We wonnen met 3-2 en waren hier erg blij mee.

De eerste set begonnen we sterk. Een 8-4 voorsprong wisten we uit te bouwen naar 16-8, we serveerden met veel druk en maakten het hierdoor Vollverijs lastig om te scoren. Zelf scoorden we er vrolijk op los en we hadden alleen aan het eind van de set even een dipje. Onze voorsprong was meer dan groot genoeg om dit op te kunnen vangen. De eerste set wonnen we met 25-19.

Met een goed gevoel gingen we de 2e set in, maar doordat onze servicedruk wat wegviel en die van Vollverijs juist wat toenam was de 2e set een omgekeerde versie van de 1e. Deze verloren we alleen wat dikker dan dat we de eerste wonnen, het werd 25-14 voor Vollverijs.

De 3e set was een spannende. We begonnen met een kleine achterstand van 4-1, maar op 13-13 stonden we weer gelijk. Het bleef eventjes gelijk op gaan, maar toen wist Vollverijs toch weer een gaatje van 2 punten te slaan. Tom was het niet helemaal eens met de beslissingen van de scheidsrechter, daar was de scheidsrechter het dan weer niet mee eens en de eerste gele kaart sinds lange tijd was een feit. Marlon serveerde ons weer op gelijke hoogte met Vollverijs, zij scoorden daarna geen extra punten meer op hun service en wij wel. Hierdoor wonnen wij de 3e set met 25-23.

We gingen voor winst in de 4e set, ten eerste omdat we met 3-1 wilden winnen en ten tweede omdat Ielze haar feestje gaf en op tijd klaar moest zijn. Helaas pakte dat anders uit. Vollverijs wilde met minstens 3 punten naar huis. Hun eerste opdracht was dan de 4e set pakken. Wij hadden in het begin wel een kleine voorsprong, maar doordat Vollverijs hard bleef knokken lukte het ze om ons voorbij te gaan en de set met 25-18 te pakken.

De 5e set begonnen we niet goed, want we stonden al vlot 5-1 achter. Dit maakten we goed tot 5-4 en op dat moment vond de coach het nodig om een wandelingetje te maken richting de scheidsrechter. Nou snap ik wel dat die banken niet echt heel lekker zitten, en dat 5 sets lang, maar om dan je wandeling door het veld te gaan doen is een beetje gek. De scheidsrechter beloonde deze wandeling dan ook met een gele kaart, waar overigens een rode meer op z’n plek was geweest. Misschien een idee voor de coach en de libero zelf om nog even in het spelregelboekje het hoofdstuk ‘wat mag een libero’ door te nemen. Doordat zij zich zo enorm op liepen te winden, en een aantal speelsters ook lichtelijk agressief richting ons waren, hadden wij nog meer de behoefte de 5e set te pakken. Met een kleine 8-7 voorsprong wisselden we van kant, dit duurde even omdat niet iedereen door had dat dat de bedoeling was. Wij waren mega gebrand om te winnen en doordat aan onze kant opeens alles lukte ontplofte een van de meiden van Vollverijs een beetje en ook voor haar had de scheidsrechter nog een gele kaart in de aanbieding. Uiteindelijk wonnen wij de 5e set met 15-11 en hiermee dus de wedstrijd met 3-2.

Onze volgende wedstrijd is op zaterdag 29 oktober om 13.00 uur in Elst tegen Gemini dames 1. Vorig jaar hadden we de slechtste wedstrijd OOIT in Elst, we hebben dus nog wat goed te maken.