Nr. 2 – Vocasa

Onder leiding van de immer complimenteuze scheidsrechter van vorige week en een zeer op de middenlijn gefocuste 2e scheidsrechter speelden we tegen Vocasa dames 3. Dit schouwspel vond plaats op Velda, niet op Velda zelf natuurlijk.. maar op Veld-A, snappen we em nog? Vocasa werd vorig jaar kampioen en met een paar nieuwe speelsters stonden ze voor de wedstrijd van vandaag op 1 plek onder ons, met 1 puntje minder. Op papier dus een spannende wedstrijd en in de praktijk ook wel, in ieder geval als je naar de punten kijkt. Wij hadden zelf bijna de hele wedstrijd (met uitzondering misschien van de eerste set) wel het gevoel dat we ze zouden pakken. Dat we dat met 4-0 zouden doen hadden we niet verwacht, maar was natuurlijk wel lekker meegenomen. Hierdoor staan we gewoon opeens 2e, wie had dat verwacht.. Omdat we wat krap zitten in de bezetting ging Chantal vandaag met ons mee.

Na het tossen dachten beide teams nog even lekker verder te kunnen inspelen, maar de scheidsrechter hoopte waarschijnlijk op tijd te kunnen lunchen, want we mochten direct gaan inslaan. Vanuit alle hoeken van het veld volgde een ‘huh nu al?’, maar braaf begonnen we in te slaan. Jasmijn kon, dankzij een prachtig bouwwerk van Saskia, haar elleboog gelukkig niet meer de verkeerde kant op buigen. Wij serveerden de eerste bal van de wedstrijd maar Vocasa scoorde het eerste punt, en wat voor eentje! Een hele mooie en hard geslagen bal in de rechtdoor maakte ons meteen wakker. Gelukkig telt ook een heel mooi punt maar voor 1 en pakten wij het punt er na. We hobbelden daarna wel wat achter de feiten aan, maar op 16-16 stond het weer mooi gelijk. Wij pakten daarna de voorsprong tot 20-18, maar vervolgens liep Vocasa weer wat uit en op 23-22 hadden zij net iets meer zicht op winst dan wij. Dat dat bij ons niet echt veel zegt bewezen we maar weer, we pakten uiteindelijk namelijk de set met 25-23.

We waren heel blij met winst in de 1e set en hadden ook wel het gevoel dat er meer in zat. We begonnen met een kleine achterstand, maar op 8-8 waren we al weer bij. We speelden goed, haalden veel van de grond en scoorden door veel afwisseling in onze aanval veel punten. Op 20-15 leek de set duidelijk voor ons, maar Vocasa versla je niet zomaar… ze zijn niet voor niets al tig keer kampioen geworden… Op 23-22 stonden we nog net 1 puntje voor, maar vervolgens werd het spannend. Vocasa maakte weer gelijk, wij hadden weer een setpunt, zo ging dat een paar puntjes door maar op 26-25 serveerde Ilse een ace en was de set dus voor ons met 27-25.

Zonde dat we een behoorlijke voorsprong uit handen gaven, wel goed dat we daardoor niet gedemotiveerd raken en gewoon lekker door blijven gaan. Zo ook in de 3e set. We begonnen prima en op 19-13 leek het er op dat de winst in de wedstrijd wel dicht bij kwam. Daar werd alleen wel weer even een stokje voor gestoken, de voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en op 19-19 en 23-23 stond het weer lekker gelijk. Nou houden wij van regelmaat dus deze set pakten we ook met 2 punten verschil, net als in de 1e set werd het 25-23.

Super relaxed startten we aan de 4e set. De winst was al in de pocket en een appeltaart (of teamschaal, mag ook hoor!) zat er zeker in! We wisselden wat en bleven net zo lekker door gaan als de vorige drie sets. Een kleine achterstand in het begin van de set werd in het midden omgezet in een kleine voorsprong, en daarna weer in een kleine achterstand. Boven de 20 maakten wij het verschil. Voor de regelmaat helaas niet met 2 maar met 3 punten verschil wonnen we de set met 25-22 en dus de wedstrijd met 4-0.

We speelden een goede wedstrijd waarin we als team hebben gespeeld, weer heerlijk veel ballen van de grond hebben gehaald en ook aanvallend erg slim bezig waren. Doordat we met 4-0 wonnen en de nummers 3 en 4 niet genoeg punten pakten om ons in te kunnen halen staan we nu op de 2e plek. Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van 2016, we spelen thuis om 19.00 uur tegen Trivos dames 1. Zij speelden vorig jaar in de 2e divisie en het jaar er voor hebben we spannende potjes tegen ze gespeeld. Op dit moment staan ze met 6 punten minder op plek 5. Hopelijk kunnen we het jaar winnend afsluiten. Graag tot volgende week.