De reis voor de beker was vandaag weer richting het oosten. Dit maal zonder file naar Twente naar het o zo mooie Borne. In ieder geval… daar ga ik van uit, want het was al hartstikke donker. We speelden tegen Ecare Apollo 8 dames 2, de huidige nummer 1 in de andere 3e divisie. Aangezien we vorig jaar door Kuipers Flevoll, die in dezelfde regio een klasse lager spelen, uit de beker zijn gegooid hadden we een gigantisch lastige wedstrijd verwacht. Blijkbaar hebben we 4 sets gespeeld, maar om een of andere vage reden kan ik me er maar 3 herinneren…. We lieten over het algemeen goed spel zien en we wonnen met 3-1 en we mogen weer een rondje verder, whoohoo 🙂

Tijdens het inspelen zagen we het al: he shit weer zo’n blauw-gele bal. De Spikerkleuren zijn dan wel blauw-geel, maar ballen (volleyballen wel te verstaan) hebben we liever rood-wit-blauw. We beginnen gelukkig steeds meer te wennen aan die kleurtjes. Het bleek al vanaf het begin van set 1 dat we van de bal in ieder geval geen last hadden. We hadden in de eerste set sowieso niet echt ergens last van, we waren al erg blij dat het eindelijk een keer lekker liep in de eerste set en dat tegen een tegenstander waar we hoge verwachtingen van hadden.

De eerste set ging behoorlijk gelijk op. Apollo heeft een goede service en daardoor kwamen ze tijdens deze set af en toe op een kleine voorsprong te staan. Doordat we snel schakelden in de pass en in de verdediging lukt het ons weer om dichtbij te komen en het verschil positief om te draaien. Aanvallend speelden wij net iets afwisselender en slimmer dan Apollo, waardoor wij met onze aanval ook veel punten maakten. In tegenstelling tot de afgelopen competitiewedstrijden wonnen we dit keer wel de eerste set, het werd 25-21 voor ons.

Waarschijnlijk waren we zo flabbergasted dat we de eerste set hadden gewonnen dat we spontaan met z’n alleen de 2e set zijn vergeten. Het wedstrijdformulier vertelt ons dat het 25-07 is geworden, maar daar geloof ik niks van.

Na een goeie set, en blijkbaar een 2e set volgde een hele spannende 3e set met een bijzonder momentje. Apollo begon de 3e set goed en al snel stonden we 9-5 achter. Wel bleven we enthousiast en positief spelen waardoor we rond de 15 weer gelijk stonden. De rest van de set bleef gelijk op gaan met aan beide kanten mooie ballen. Boven de 20 kwam Apollo op een puntje voorsprong en op het veld naast ons was de training afgelopen waardoor er een hele hoop extra geluid geproduceerd werd aan aanmoedigingen aan de kant van Apollo. Gelukkig gaf dit ons ook veel kracht en energie om er voor de volle 100% voor te gaan. En toen was daar dat bijzondere momentje….Aan het eind van de set, terwijl wij aan serve waren, floot de eerste scheidsrechter voor service terwijl Apollo net te laat een wissel aanvroeg. Wij dachten dat de 2e scheidsrechter wel gefloten had, en na het opgooien van de bal voor de service liet onze serveerder de bal daarom ook vallen. Blijkbaar had de 2e scheidsrechter toch niet gefloten voor de wissel, dus in plaats van een gele kaart voor Apollo en een punt voor ons vanwege opstellingsfout, werd het een punt voor Apollo waardoor zij op een nogal cruciaal moment op voorsprong kwamen te staan. In plaats van chagrijnig te worden en slecht te gaan spelen, zorgde deze beslissing en de aanmoedigingen vanaf de kant voor Apollo er juist voor dat wij nog harder wilden vechten om de set te winnen. Er viel aan onze kant geen bal meer op de grond en door een killblock op setpunt werd het 28-26 voor ons en hierdoor 2-1 in sets.

Door onze winst in de 3e set hadden wij vleugels gekregen en het leek er op dat Apollo er niet meer in geloofde. Aan onze kant liep de pass lekker en ook aanvallend scoorden we zowel harde als tactische ballen. De slimme balletjes van Apollo, die in de eerdere sets nog wel wat punten opleverden, liepen we er bijna allemaal uit. De hele set stonden we op voorsprong en dit gaven we ook niet meer uit handen. De 4e set wonnen we met 25-19 en hiermee de wedstrijd met 3-1.

Publiek weer super bedankt dat jullie zijn komen kijken!! Wanneer we weer voor de beker moeten spelen is niet bekend. Aanstaande zaterdag spelen we weer voor de competitie. We spelen thuis in de Bhoele om 18.30 uur tegen Dynamo dames 3, tot nu toe heeft Dynamo nog geen wedstrijd verloren dus het belooft weer een mooie wedstrijd te worden.

Oja en voor wie zich afvraagt waar de titel dit keer weer op slaat.. tja daar had je bij moeten zijn.