Wat doet die hand daar?

Na een zomer waarin we lekker door hebben kunnen trainen in Klarenbeek, waarin de Bhoele een nieuwe vloer kreeg en waarin we een aantal oefenwedstrijden hebben gespeeld, was het tijd voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022. Een seizoen dat we hopelijk wel helemaal kunnen gaan spelen.

Afgelopen maandag speelden we eerst nog in de voorronde van de beker tegen Dynamo dames 4. Zij spelen in de 3e divisie en lieten tijdens het inslaan al wel zien dat ze geen gebrek hebben aan sprong- en aanvalskracht. We waren helaas door vakantie en blessure niet helemaal compleet, maar vol goede moed startten we de wedstrijd. We moesten in de 1e set wat wennen en begonnen rommelig, Dynamo maakte hier dankbaar gebruik van en pakte de 1e set met 25-19. In de 2e en 3e set speelden we beter, we haalden heel veel ballen van de grond en ook een kleine achterstand was geen probleem en wisten we weer bij te halen. We wonnen deze sets met 25-22 en 26-24. Ook de 4e set leek erg op de 2e en de 3e maar deze wisten we helaas net niet te winnen, het werd 25-23. De 5e set moest de doorslag geven, hierin maakten wij net iets teveel fouten en Dynamo stond goed te spelen, zij wonnen met 15-6. We liggen dus uit de beker en kunnen ons volledig focussen op de competitie.

In vergelijking met vorig jaar is het team weinig veranderd, we kunnen dus mooi verder bouwen. Als spelverdelers zorgen Mandy en Jessica weer dat de aanvallers lekker hun ding kunnen doen, Esther regelt de verdediging in het achterveld, op de dia zijn Sabine en Yneke weer te vinden en ook aan de buitenkant staan net als vorig jaar Chantal, Bowi en Jodie de ballen weer op de grond te knallen. De enige wijziging is op midden, Senna heeft besloten bij Alterno te gaan spelen, maar Sanne heeft zich bij ons aangesloten en zal samen met Saskia en Yamila op het midden weer voor mooie aanvallen en lekkere blokjes gaan zorgen. Ook gaan dit jaar Johan en Bas weer proberen alles in goede banen te leiden.

De wedstrijd tegen Alterno dames 4 begon redelijk, maar het lukt ons niet echt om bij ze weg te lopen. Pas richting de 20 hadden we een kleine voorsprong opgebouwd en we pakten de 1e set met 25-21. De 2e set startten we, dankzij een goed serviceserie, met een mooie voorsprong. Deze voorsprong is eigenlijk geen moment in gevaar geweest en we pakten de 2e set met 25-17. De 3e set is vaak een lastige, als we zouden winnen dan hadden we de wedstrijd binnen. Helaas begonnen we niet goed aan deze set. Aan het eind deden we nog hard ons best om de achterstand in te halen, maar dat lukt helaas niet meer en de 3e set ging met 25-19 naar Alterno. We hadden geen zin in een 5-setter dus volle bak gingen we de 4e set in. Ook hier hadden we weer een mooie voorsprong opgebouwd, hierdoor konden we een dipje in de set goed opvangen en wonnen we de 4e set met 25-20 en hiermee de wedstrijd met 3-1, een mooi begin van de competitie.

Onze volgende wedstrijd is weer een thuiswedstrijd. We spelen om 15.30 uur in de Bhoele tegen EVV dames 1, graag tot dan!