Waar Dames 1 afgelopen zaterdag een belangrijke pot speelde om de koppositie, en deze uitmuntend wist winnen, waarvoor onze complimenten! TOP Dames! Speelde Dames 2 een belangrijke pot tegen Hevo in Heino om de PD wedstrijden veilig te gaan stellen. Verlies zou betekenen dat plek 11, en daarmee rechtstreekste degradatie, wel erg dichtbij zou komen. Winst zou betekenen dat we een gat wisten te slaan met de onderste 2 en nog moeilijker te achterhalen zouden zijn!

Inmiddels was het alweer 2 weken geleden na onze fantastische winst tegen de nummer 3 van de competitie. We waren er op gebrand om dit goede gevoel deze wedstrijd mee te nemen. Voor de wedstrijd hadden de dames al voldoende suikers tot zich genomen met een High Tea, dus aan energie geen gebrek. Simone was weer terug van haar enkelblessure en ook Myrthe was weer van de partij. Simone mocht gelijk in de basis beginnen, evenals Ellen, Michelle, Ingrid, Laura en Maaike. Veel service druk, weinig eigen fouten en zorgen dat de tegenstander wordt overrompeld was het devies. Daar hielden de dames zich ook aan! Waar dames 1 inmiddels al de eerste 2 sets had gewonnen stonden wij na een klein half uur met 1-0 voor! In het begin hadden we al snel een gat van 6 punten. Aan het eind waren er hier nog 4 van over. Telkens lieten we de tegenstander weer wat terugkomen en vervolgens liepen wij weer uit.

Dezelfde 6 begonnen de 2de set. Deze set liep echter heel anders. Hevo pakte ontzettend veel van de grond en met name hun diagonaal speelster begon steeds meer te scoren. Wij maakten deze set net wat meer fouten dan in de eerste. We maakten de punten niet snel genoeg en brachten Hevo terug in de race. Myrthe kwam er deze set in voor Ellen. Later in de set kwam ook Samantha er in voor Maaike, helaas mocht het allemaal niet meer baten. Waar dames 1 inmiddels met 3-0 voor stond, stond het bij ons weer gelijk. Met 25-14 ging deze set verdiend naar Hevo.

Simone verliet aan het begin van de 3de set het veld voor Inge. De rest bleef staan zoals we waren geëindigd. Het spel van de eerste set was weer terug. Alhoewel Hevo ook goed stond te spelen maakten wij weer meer punten. Waar de vorige set de ballen nog net uit vielen, vielen ze nu gelukkig in! We herpakten ons erg goed. Met 20-25 was deze set voor ons.

Dezelfde 6 bleven ook deze set weer staan. Gelukkig pakte dit beter uit dan in de 2de set. We waren heer en meester in deze 4de set. We gaven Hevo geen schijn van kans meer. Tot aan 14-12 ging het redelijk gelijk op. De coach van Hevo nam een time-out. In de time-out gaf ik aan dat we weinig service fouten moesten maken dat Hevo al moeite had om de service pass normaal te brengen en dat we onszelf dan maar in de rally moesten spelen! Ingrid wilde het spannend maken en serveerde de eerste bal na de time out wel erg kort over het net. Toch werd het een serie en stonden we voor met 20-12. We gunden Hevo nog 2 punten en daarmee was de 3-1 winst voor ons!

Een echte teamprestatie! Waarin we hebben laten zien dat een ieder haar aandeel heeft in het team. Of het nu langs de kant is of in het veld we doen het met z’n allen! Dit vast houden en op naar aanstaande zaterdag. Om 17.00 uur spelen we dan tegen BSV. Uit speelden we een goede eerste set, daarna was het verzet gebroken. Hopelijk maken we het de dames uit Beekbergen aanstaande zaterdag nog lastiger!