Na een vrij Sinterklaasweekend speelden we dit weekend weer thuis, de tegenstander was Gemini dames 1 uit Elst. Gemini staat netjes in de middenmoot, 2 plekjes onder ons met maar een paar punten minder. Het beloofde dus weer een spannende wedstrijd te worden. We speelden helaas zonder Esther en Melissa die vanwege een blessure op de bank plaats moesten nemen. Letterlijk OP de bank, want de 2e scheidsrechter was nogal van het mierenjeweetwellen op de regeltjes, dus de geblesseerden stonden als verzorger en arts op het formulier en moesten dus net als Johan blijven zitten. De wisselspelers mochten geen teennagel voorbij de bank, dus het aanmoedigen vond een cm of 50 verder van het veld af plaats dan normaal. Dit maakte uiteindelijk niet het verschil, want ook vandaag wonnen we zoals wel vaker de laatste tijd met 3-2. Dit keer helaas na een 2-0 voorsprong waar ook nog wel wat meer in had gezeten. We gaven het alleen helemaal zelf uit handen in de 3e en 4e set, maar we herpakten ons knap en pakten toch nog de 5e set.

De eerste set begonnen we goed met enorm veel servicedruk. Hierdoor kwamen we al snel op 4 punten voorsprong te staan. We zorgden er door onze service door dat Gemini niet goed aan aanvallen toe kwam. Zelf stonden we door lekker veel afwisseling in onze aanval er lekker op los te scoren. Gemini had ook een goede service, maar in de eerste set liep onze pass perfect en we hadden dan ook nauwelijks moeite met hun service. We haalden ook weer lekker veel ballen van de grond. Het was jammer dat de scheidsrechter niet alle pannenkoeken even goed beoordeelde, maar 1 raak en 1 mis precies andersom beoordelen geeft uiteindelijk hetzelfde resultaat. Richting het eind van de set kwam Gemini nog wel eventjes dichterbij, maar deze set zijn we geen moment in gevaar geweest en we wonnen met 25-21.

Het goede spel van de eerste set namen we mee de tweede set in. Tot 12 punten ging het gelijk op, maar daarna legden we weer meer druk in onze service en liepen we al snel een aantal punten uit. Alles lukte deze set, behalve de opstelling maar daar ga ik verder niet teveel woorden aan vuil maken (in tegenstelling tot Gemini). Laat ik het er maar op houden dat Gemini zelf meer last had van hun gemekker over de situatie dan wij en we wonnen dan ook relatief makkelijk met 25-17.

Ook in de derde set begonnen we goed, tijdens de eerste time-out van Gemini op 8-4 voor ons viel het woord appeltaart al een keer zachtjes. Dat hadden we misschien beter niet kunnen doen. Na weer wat onduidelijkheid in de opstelling, begonnen we rommeliger te spelen en we kregen ook meer moeite met het brengen van de pass. Ook omdat we nog onnodig lang bezig waren met hoe we nou eigenlijk hadden moeten staan. Hierdoor kwamen we er ook aanvallend niet lekker doorheen, wat er weer voor zorgde dat Gemini hier wel meer kansen kon pakken. We stonden na dit gerommel dan ook opeens 3 punten achter in plaats van 5 punten voor en dit was ook een keerpunt in de wedstrijd. We bleven te lang met de opstelling en de 2e scheidsrechter bezig en we konden het niet meer omdraaien. Gemini won de 3e set met 25-21.

Nouja, dan geen appeltaart, maar 3-1 winst zat er zeker in. We spraken af de negatieve flow van de 3e set opzij te zetten en vol positiviteit de hopelijk laatste set te starten. Deze set begon weer gelijk op, maar op een 12-12 stand lukte bij ons opeens helemaal niks meer. De servicepass liep niet heel slecht, maar ook niet zo goed als in de eerste sets, maar aanvallend scoorden we ook niet meer. Daarnaast maakten we ook onbegrijpelijke fouten in de verdediging. Dit was echt een onverklaarbare dip en al snel keken we tegen een 20-12 achterstand aan. Hoe hard we ook ons best deden, we kregen het niet voor elkaar de foutenlast te verlagen. Het werd duidelijk 25-14 voor Gemini.

We hebben dit seizoen al een paar keer laten zien dat je na met 2-0 achter te hebben gestaan nog best wel kan winnen met 3-2. Nou wilden we echt niet dat Gemini ons dit na zou gaan doen. We maakten de koppies leeg en vol goede moed startten we de 5e set. De toss wonnen we al weer niet :-(, maar de service van Gemini hadden we vlot onder controle. Ook in de 5e set begonnen we gelijk op tot 4-4. Dankzij wederom een sterke service liepen we een aantal punten weg bij Gemini en dit gaven we niet meer uit handen. Wij waren als eerste bij de 8, en zoals het hoort wonnen we dan ook de 5e set. Het werd 15-10, en daarmee ging de winst van de wedstrijd naar ons met 3-2.

Onze laatste wedstrijd van dit jaar is aanstaande zaterdag, 20 december in de Bhoele. Dit keer niet ’s avonds maar al om 13.30 uur! We spelen tegen BSVO, dit team staat laatste en heeft tot nu toe nog maar 1 wedstrijd gewonnen. We zien jullie graag volgende week weer.