Strak onderaan, met 1 punt uit 3 wedstrijden startten we afgelopen zaterdag onze wedstrijd tegen het hele jonge Alterno dames 4. In de voorbereiding wisten we van dames 3 van Alterno te winnen, maarja dat is en blijft voorbereiding en zegt lang niet altijd alles, zoals we vorige week tegen Heijendaal wel hebben bewezen. Alterno had tot nu toe 4 punten uit 3 wedstrijden, dus er viel wat te halen. Helaas zijn Mieke en Melissa nog steeds geblesseerd maar ook dit keer kon Michelle weer met ons mee. We speelden goed en ook lekker relaxed waardoor we de wedstrijd zonder al teveel problemen met 4-0 wisten te winnen. Hierdoor staat we nu op de 8e plek.

De eerste set ging behoorlijk gelijk op, Alterno wist vooral te scoren met hun service, want verdedigend stonden we goed en ook aanvallend wisten we eindelijk te gaten te vinden. We deden in de eerste set niet veel voor elkaar onder, maar vanuit onze kant voelde het erg goed en relaxed. We pakten de eerste set met 25-22 en hadden hierdoor meteen ons puntenaantal verdubbeld.

In de 2e set gingen we lekker door waar we in de eerste set mee waren begonnen. Onze pass liep lekker waardoor Jessica de aanvallers voor het uitzoeken had. Ook met onze service wisten we al meer druk te leggen dan in de vorige wedstrijden waardoor Alterno niet lekker aan aanvallen toe kwam. De 2e set wonnen we met 25-18.

Nog maar 1 setje pakken en de eerste winst van het seizoen zou binnen zijn. Nou dat lieten we ons geen 2x zeggen. We speelden goed! We haalden veel van de grond en de pass werd weer netjes gebracht. Hierdoor scoorden de aanvallers er vrolijk op los. Deze set waren we echt wel een maatje groter dan de tegenstander. We wonnen de 3e set met 25-14 en wonnen hiermee sowieso ook de wedstrijd.

Winnen met 3-1 levert al 4 punten op, maar de kers op de (appel)taart is toch wel het 5e puntje wat je pakt als je met 4-0 wint. We begonnen meteen goed door een killblock en bleven daarna ook netjes doorspelen. Het was iets minder spectaculair dan in de 4e set, maar ook deze set bleven we netjes spelen en doen wat we moesten doen. Op 24 punten voor ons zette Henk het appeltaart-nummer in, het duurde daarna nog we 2 punten maar toen pakten we het 25e punt, wonnen de 4e set met 25-20 en hiermee de wedstrijd met 4-0.

Super fijn dat we de wedstrijd gewonnen hebben, maar we verloren ook ­čÖü Marlon heeft er namelijk voor gekozen om per direct te stoppen. Super balen voor ons natuurlijk, maar we begrijpen haar keuze.

Onze volgende wedstrijd is weer een thuiswedstrijd. We spelen namelijk aanstaande zaterdag, de 21e, om 15.30 uur thuis tegen SSS. Zij zijn gepromoveerd uit de promotieklassen en hebben tot nu toe uit 3 wedstrijden 4 punten gehaald.