Afgelopen zaterdag speelde dames 1 uit tegen WSV. De thuiswedstrijd werd redelijk eenvoudig gewonnen met 4-0, maar we hadden al wel gezien dat WSV thuis meer punten pakt dan uit.
We hadden van andere teams die tegen WSV hadden gespeeld gehoord dat er een partijdige scheidsrechter zou zijn. Nou viel dat eigenlijk wel mee, hij zag dingen soms gewoon anders dan dat ze waren. En dat was niet alleen in ons nadeel, want regelmatig zag hij de dingen verkeerd in ons voordeel. Helaas is Saskia nog niet fit genoeg om mee te kunnen doen, maar wel was Michelle weer bereid om met ons mee te gaan en ze viel weer geweldig in!

We begonnen enthousiast een de wedstrijd en het ging redelijk gelijk op. Door een goede serviceserie van WSV wisten ze een voorsprong op te bouwen die ze niet meer uit handen gaven. Doordat onze pass niet lekker liep in de eerste set kregen de aanvallers ook niet al teveel mogelijkheden om te scoren. De set ging verloren met 25-18.

De 2e set begonnen we met de wetenschap dat we minder eigen fouten moesten maken, want dan zouden we WSV moeten kunnen pakken. De pass liep in deze set een stuk beter en we wisten ook al snel een voorsprong op te bouwen. Helaas was er toen weer de sterke service van WSV die we niet onder controle konden krijgen en wanneer we deze wel onder controle kregen maakten we
onnodige fouten waardoor we deze set helaas ook aan WSV moesten laten. Het werd 26-24.

De wedstrijd was nog niet voorbij, we konden nog met 3-2 winnen. Met die alles of niets instelling begonnen we de 3e set heel goed. De pass liep zoals die zou moeten gaan wat er voor zorgde dat de aanvallers zo goed als alle ballen die ze kregen konden scoren. Nou wil ik niemand tekort doen, maar Anneke liep de ballen er op midden heerlijk in te rammen! We wonnen de 3 e set met 25-14.

In de 4e set begon Esther met een geweldige serviceserie waardoor we op ongeveer 8-0 voorsprong kwamen. De service van WSV kregen we snel onder controle, waarna Yneke verder ging met nog een goede serviceserie. Ook daarna waren wij al snel weer aan service en wist Mandy, die overigens ook goed inviel op de middenpositie, er voor te zorgen dat we op 20-3 voor kwamen te staan. Deze voorsprong hebben we ook niet meer uit handen gegeven en we wonnen deze set met de duidelijke stand 25-7.

We moesten het goede gevoel van de 3e en 4e set vasthouden, maar omdat we in de 4e set niet veel meer hadden gedaan dan serveren waren we ook niet echt in een lekker ritme gekomen. Wij waren als eerste bij de 8 in de 5e set en vaak win je deze dan ook. Helaas maakten we in de 2e helft van de 5e set teveel eigen fouten waardoor we de winst van de 5e set aan WSV moesten laten met 15-13.

Volgende week zaterdag spelen we om 17.30 uur uit tegen Salvora in Raalte. Hopelijk weten we dan weer ons niveau van 2012 te halen, iets wat in 2013 helaas nog niet helemaal gelukt is.