Na een weekend geen wedstrijd te hebben gehad speelden we tegen Rebelle dames 1. De thuiswedstrijd wonnen we met 3-2. Uit verloren we helaas met 3-1 waardoor we niet wisten uit te lopen op de teams onder ons. Hierdoor zijn de laatste 3 wedstrijden nog erg spannend en belangrijk om te bepalen welk team op de 2e plek zal eindigen. Op dit moment hebben we nog 4 punten voorsprong op de nummer 3 D.V.O. en 5 punten voor op nummer 4 Trivos. Beide teams gaan we nog treffen in de komende weken, dus we hebben het wel zelf in handen.

De voorbereiding was verre van optimaal. We speelden maandag een oefenwedstrijd tegen Alterno, die we gelijk speelden. We speelden helaas zonder Sharon en het was ook nog onzeker of ze vanwege een rugblessure zaterdag wel mee kon doen. Jasmijn haar heup besloot donderdag op slot te gaan en het sleuteltje te verstoppen. Gelukkig waren beide (de een wat heler dan de ander) zaterdag weer van de partij. Servicekanon Marlon is met zwangerschapsverlof en Mandy ging vandaag als vervangend servicekanon met ons mee.

De eerste set begonnen we niet goed. We speelden nogal rommelig en ook eenvoudige rallypasses werden niet netjes gebracht. Hierdoor konden we het Rebelle niet lastig genoeg maken met onze aanval. De hele set liepen we achter de feiten aan en we verloren dan ook de eerste set met 25-18.

Ook de 2e set begonnen we niet goed, door een goede service van Rebelle stonden we 4-0 achter. Gelukkig was onze service daarna ook goed waardoor we weer op gelijke hoogte kwamen. Daarna begon Rebelle weer wat beter te spelen en wij maakten nog steeds teveel eigen fouten. Pas na een 13-10 achterstand begonnen we beter te spelen. De pass werd beter gebracht en vooral met onze service legden we veel druk. De 2e set pakten we, ondanks dat we nog niet ons eigen niveau hadden bereikt, met 25-18.

We gingen uiteraard voor winst, maar in de 3e set lukte het ons niet om een gat te slaan. We keken zelfs de hele set tegen een achterstand aan. Dit totdat we op 22-22 weer op gelijke hoogte waren. Op 24-23 hadden wij het eerste setpunt, maar deze wisten we niet te pakken. De punten daarna waren helaas voor Rebelle waardoor ze de 3e set met 26-24 wisten te winnen.

Nou, dan maar weer een 5 setter… want we wilden toch echt niet met verlies Dieren verlaten. De 4e set ging redelijk gelijk op, maar ook in deze set speelden we zelf niet netjes genoeg. Vooral de pass was niet wat ie normaal is. Op een 23-18 achterstand leek de set bijna verloren, maar we haalden dit bij tot 23-23. Helaas lukte het ons niet om daarna de service terug te pakken en de 4e set ging met 25-23 naar Rebelle, waardoor ze ook de wedstrijd met 3-1 wonnen.

We baalden natuurlijk enorm dat we punten hadden laten liggen. Aangezien de directe concurrentie ook niet wist te winnen hadden we op ze uit kunnen lopen. Nu blijft het allemaal nog wel erg spannend! De eerste van de laatste 3 wedstrijden is een thuiswedstrijd. We spelen om 15.30 uur in de Bhoele tegen Vocasa dames 3. De uitwedstrijd wonnen we met 4-0, maar dat was wel een wedstrijd die erg gelijk op ging. We kunnen zaterdag alle support gebruiken dus graag tot dan!