We streven er naar elke wedstrijd weer een betere wedstrijd neer te zetten dan de wedstrijd er voor. Ook deze week is dat weer gelukt! Weliswaar verloren we weer met 3-2, maar het lukte ons deze keer om ook bij een achterstand door te blijven knokken. Hierdoor wisten we de 4e set nog te winnen en er een 5e set uit te slepen. Deze ging echt net aan onze neus voorbij, maar de stijgende lijn blijft ingezet.

Aangezien we al om 11.30 uur mochten spelen in Dieren tegen Rebelle dames 2, kwam Lisanne met het idee om de dag te starten met een ontbijtje bij haar thuis. Top- idee! want zo kon iedereen alvast een beetje wakker worden en de buikjes vullen met een heerlijk georganiseerd ontbijt. Na een vechtpartij om de pot pindakaas, een gevecht met het zoutpotje en alvast wat ingooien met de hond (met een bal van de hond dan he.. niet met de hond zelf) vertrokken we voldaan en vrolijk richting de sporthal.

We waren de eerste wedstrijd, dus na wat liedjes in de kleedkamer konden we lekker inspelen met wat liedjes in de hal. Het centercourt lag al klaar, dus we hadden mooi wat ruimte om het veld. Het inslaan ging lekker, dus vol goede moed startten we aan de eerste set. Rebelle had tot nu toe de eerste 2 wedstrijden gewonnen, dus het beloofde geen makkelijke wedstrijd te worden. De wedstrijd begon niet helemaal zoals we hadden gehoopt, want als snel keken we tegen een 10-3 achterstand aan. Deze 7 punten achterstand wisten we op 21-19 te verkleinen tot 2 punten, maar dichterbij zijn we helaas niet gekomen. De eerste set ging met 25-21 verloren.

In de eerste set maakten we zelf veel te veel fouten en we brachten weinig druk met onze service. De afspraak was dan ook om dit in de 2e niet meer te doen. Gehoorzaam als we (soms) zijn, ging de 2e set al een stuk beter. We begonnen wel weer met een 2-0 achterstand, maar die wisten we door een goede services om te zetten in een 4-2 voorsprong. Puntje voor puntje kropen we verder weg bij Rebelle, maar op 12-10 waren ze weer redelijk bijgekomen. Ook weer door een goede service en een ace na een time-out liepen we snel bij Rebelle weg. Op 20-13 hadden we een hele mooie voorsprong opgebouwd, maar we hebben (o.a. in onze oefenwedstrijd van donderdag) helaas al wel eens laten zien dat we dit nog kunnen weggeven. Dat lieten we zaterdag gelukkig niet gebeuren, want we bleven sterk spelen. We haalden veel ballen van de grond en scoorden mooie aanvallen. Met 25-16 ging de 2e set naar ons.

De derde set moeten we misschien maar snel even vergeten, alles wat in de 2e set lekker ging, ging in de 3e set niet helemaal goed meer. Rebelle won deze set met 25-14. De 4e set was een hele mooie waarin we zowel onze servicekracht als ons doorzettingsvermogen hebben laten zien. We begonnen met een voorsprongetje van 2 punten, jippie!, helaas was die al snel weer weg, aaahw!. Tot 6-6 ging het gelijk op, maar daarna zagen we Rebelle langzaam wegkruipen. Nou vinden wij dat geen leuk gezicht dus op 16-11 begonnen we daar een stokje voor te steken. We waren met veel druk aan het serveren, verdedigend haalden we veel van de grond en ook aanvallend lieten we even zien wat we daadwerkelijk kunnen. Op 18-18 hadden we Rebelle weer bij de lurven, of waren het nou de kladden? (Voor wie dit niet kent…. Google maar even op de meneer Kaktus show). Op 24-23 hadden wij het eerste setpunt die we niet pakten, maar die op 25-24 pakten we wel! Hierdoor wonnen we de 4e set super knap met 26-24 en stond het weer mooi 2-2.

Vol adrenaline en blijheid begonnen we de 5e set. Het begon veelbelovend, want we pakten een 4-1 voorsprong. Op 6-6 stond het helaas al weer gelijk en dat ging zo tot 10-10 door. Daarna scoorden wij weer wat mooie punten en op 14-12 leek het er op dat de set voor ons zou zijn. Dat matchpunt pakten we niet, en dikke pech voor ons.. maar precies de verkeerde persoon kwam bij Rebelle aan service. Met 17-15 zagen we de 5e set net aan onze neus voorbij gaan, maar we mogen zeker terugkijken op een succesvolle wedstrijd.

Komend weekend zijn we een weekendje vrij. Onze eerstvolgende wedstrijd is op donderdag 18 oktober om 21.00 uur in Barneveld. Hier spelen we tegen SSS dames 3. Zij speelden tot nu toe pas 1 wedstrijd, die ze met 3-2 wonnen.