De tegenstander van afgelopen zaterdag Arvevo dames 1, is geen onbekende voor ons. We speelden namelijk vorig jaar ook al twee keer tegen ze en verloren de uitwedstrijd. Eigenlijk zijn ze afgelopen jaar gedegradeerd, maar omdat E.V.V. zich had teruggetrokken mocht Arvevo toch blijven. Er zaten wel een paar nieuwe speelsters bij ten opzichte van vorig jaar, maar we zagen ook nog wel redelijk wat bekende gezichten. Wat ook nog bekend was van vorig jaar was de lucht in de hal, een heerlijke zweetlucht met dit keer slechts een licht vleugje frituur kwam ons tegemoet. Tijdens het inslaan liet Arvevo even zien behoorlijk wat aanvalskracht in huis te hebben, maar gedurende de wedstrijd zag je maar weer dat het brengen van de pass en een tegenstander met een blok daarbij ook nog wel van invloed is. We hadden met 4-0 moeten winnen, maar het werd uiteindelijk 3-1 en gaven Arvevo hiermee hun eerste punt van dit seizoen.

We waren zaterdag zo goed als compleet, alleen Ielze ontbrak in verband met haar vrijwilligerswerk op Curaçao. Tussen het publiek zagen we ook nog een infiltrant enthousiast notities maken.. benieuwd of dat gaat helpen 😉

Ik won alweer de toss, dus wij mochten weer beginnen met serveren. Maar ook dit keer scoorden we niet het eerste punt, misschien moet ik maar eens gaan verliezen. Tot 7 punten ging het gelijk op, maar we zaten wel meteen lekker in de wedstrijd. Na een serviceserie van Jasmijn pakten we 5 punten voorsprong. Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen. Wij bleven netjes spelen en moeilijk serveren en Arvevo maakte verschrikkelijk veel fouten. We pakten de eerste set met 25-16.

We zaten er na de winst in de eerste set lekker in en met dezelfde 7 speelsters (ja 7) gingen we vol enthousiasme van start in de tweede set. Deze set walsten we over Arvevo heen. Zowel serverend als aanvallend scoorden we veel punten en ook onze verdediging stond goed. Arvevo maakte nog steeds veel fouten, op 24-8 voorsprong voor ons wist Arvevo nog een klein sprintje te trekken. Dit kwam voornamelijk omdat wij wat foutjes maakten, verder dan 12 punten kwamen ze niet en wij wonnen de tweede set met 25-12.

Alfonso waarschuwde ons er voor het begin van de derde set voor dat het vaak zo is dat wanneer je 2 sets erg makkelijk wint, dat dan vaak de derde set een mindere is. Helaas had hij in dit geval gelijk, want de derde set was geen goede. Het was erg jammer, onnodig, stom, balen, frustrerend, onbegrijpelijk en zo kan ik nog wel even doorgaan. Niet doen? Oké dan ga ik verder! Het werd uiteindelijk 25-23 voor Arvevo, maar wij begonnen met een voorsprong. Arvevo haalde ons wel weer in, maar dankzij een goede servicebeurt kwamen we op 18-17 weer op een puntje voorsprong te staan. In tegenstelling tot de rest van de wedstrijd maakten wij aan het eind van de derde set wel wat fouten en Arvevo juist wat minder en daardoor pakten zij de winst en waren met hun eerste punt in de competitie gigantisch blij..

In de vierde set dachten we: ja leuk dat jullie zo blij zijn met die ene set, maar wij willen echt niet gaan meemaken hoe blij jullie zijn met 2 sets. Een 3-1 zou ook een meer dan terechte uitslag zijn. De vierde set was er eentje van voornamelijk serviceseries, maar ook weer van fouten bij Arvevo en mooie verdedigende acties en harde aanvallen van onze kant. Vooral Marlon stond in de vierde set goed blokjes te visualiseren en gooide er een paar aces uit. Op 22-6 vond een van de vlaggers het waarschijnlijk zo sneu dat Arvevo zo ver achter stond dat hij bedacht even een touché aan te geven. De scheidsrechters hadden deze touché net als de rest van de zaal ook niet gezien, maar besloot toch met de vlagger mee te gaan en het punt aan Arvevo te geven. Het lukte ons nog wel om ze onder de 10 te houden, we wonnen met 25-8.

Als je kijkt naar het verloop van de wedstrijd is die derde set toch echt wel heel erg zonde en onnodig, maarja dat doen we toch echt zelf. Aan de andere kant is 4 punten halen toch ook wel weer heel mooi 🙂

De volgende competitiewedstrijd die we spelen is aanstaande vrijdag, 30 oktober, om 21.15 uur in Renswoude tegen Renswouw dames 1. Eerst spelen we maandag nog een oefenwedstrijd tegen Reflex dames 1 uit Duiven en gaan we donderdag nog lekker trainen. Graag tot vrijdag!