In je visshirt

Het was wat haasten, want we vertrokken vrijdag al om 18.00 uur vanaf de Bhoele richting Apeldoorn. Dit deden we met zo’n 7 auto’s, want na de wedstrijd hadden we een teamavond gepland en zowel vrijdagavond als zaterdagochtend/middag had bijna iedereen verschillende plannen. Zo stond de parkeerplaats bij de Alternohal al snel vol. Saskia kon door een griepje helaas niet meedoen vrijdag. Net als Alterno hadden wij ook invallers uit dames 2 meegenomen. Het enige verschil is dat dames 2 daar topdivisie speelt en bij ons eerste klasse… maar ach ;-). Marlon, Karin en Lieke sloten vrijdag bij ons aan. Aan het begin van de wedstrijd stonden we op een gedeelde een na laatste plek, door een 3-2 verlies hebben zij nu dus 1 punt meer dan wij, maar we mogen erg tevreden zijn met deze uitslag.

Tijdens de voorbereiding in de kleedkamer was de een bang een kniebeschermer te zijn vergeten, de ander werkte een litertje redbull naar binnen en kwam er achter dat inhoud van de kattenbak in haar tas was beland in plaats van in de prullenbak, gelukkig zat het plastic zakje er nog wel omheen.

De eerste set startten we op de service van Jessica met een mooie 5-0 voorsprong. Op 8-8 was het Alterno helaas al weer gelukt om op gelijke hoogte te komen. Het bleef de hele set erg spannend. Onze verdediging stond goed en wist regelmatig te voorkomen dat de aanval van Alterno direct scoorde. Uiteindelijk was het Alterno die aan het eind van de set minder fouten maakte dan wij en hierdoor de set met 25-20 pakte.

In de tweede set begon Alterno beter dan wij, op 8-3 keken we al tegen 5 punten achterstand aan. Door goed verdedigend werk, servicedruk en afwisseling in onze aanvallen stonden we op 11-11 weer gelijk. Elke keer liep Alterno wel weer iets bij ons weg, maar ook wij haalden dat elke keer weer bij. Op 23-23 kon alles nog gebeuren. Helaas was het Alterno die de laatste 2 punten scoorde en won dus de tweede set met 25-23.

2-0 achter staan is natuurlijk niet leuk, maar we besloten er maar een 5-setter van te maken. Daarvoor moeten we dan natuurlijk wel eerst nog de derde en vierde set winnen. De derde set begon weer veelbelovend, want net als in de eerste set pakten we een mooie voorsprong. Dit keer was het 4-0 voor ons. Het leek vrij lang goed te gaan, want ook al scoorde Alterno dankzij de onleesbare spelverdeelster af en toe mooie ballen met hun aanval, het lukte ons lang om de voorsprong vast te houden. Pas op 16-16 stond het weer gelijk. Ook op 20-20 was het verschil weer 0, maar daarna begonnen wij de punten te scoren en maakte Alterno fouten. We liepen weer uit en op 25-22 was de set voor ons.

Wij super blij, Alterno natuurlijk wat minder want hun doel was duidelijk – winnen met 4-0. Daar staken wij even een mooi stokje voor en in de 4e set gingen we vrolijk door. Op de service van Anneke liepen we uit naar een 7-1 voorsprong. Wij waren niet van plan om Alterno deze keer bij ons in de buurt te laten komen en veel dichterbij dan 3 punten verschil op 18-15 werd het ook niet. Aan de kant vierde Hans een feestje en wij speelden slim en maakten weinig fouten, hierdoor liepen we weer verder op ze uit en pakten de 4e set met 25-19.

Van 2-0 achter naar 2-2 gelijk is een mooi prestatie, maar de kers op de taart zou natuurlijk het pakken van de 5e set zijn. Helaas was het begin van de set niet veelbelovend, al snel was het 6-0 voor Alterno. Nou zijn wij niet zomaar te verslaan en stapje voor stapje kropen we dichterbij. Na een lange rally met meer dan briljante verdedigende acties aan onze kant stonden we op 12-12 weer gelijk. We vierden dat punt alsof we de set hadden gewonnen, maar het was Alterno die uiteindelijk dankzij mooie aanvallen de 5e set alsnog met 15-13 wist te winnen. In punten deden we niet voor elkaar onder, het werd 106-106. We mogen dus erg tevreden zijn dat we tegen een erg versterkt Alterno dames 4 alsnog 2 punten hebben gepakt.

Na de wedstrijd stond ons teamuitje op de planning. Met z’n allen gingen we naar Jessica, om daar onze net weggevolleybalde calorieën weer aan te vullen met behulp van 6 zakken chips, 2 zakken M&M’s en wat wijntjes. Ook speelden we overenthousiast wat potjes Mario Kart, ps. GAS LOS! om vervolgens tot in de vroege uurtjes een dansje te wagen in de stad. De woonkamer hadden we inmiddels omgebouwd tot slaapzaal, sorry Edwin! Wisten jullie trouwens dat uitsmijters het niet leuk vinden wanneer je, nadat ze gezegd hebben dat je echt niet meer naar binnen mag, toch weer naar binnen gaat en je dit 1.500 euro kost? Nee? Nou wij tot gisterenavond ook niet, gelukkig bleef het bij een dreigement en konden we zonder schulden weer terug naar onze slaapzaal. Mies stootte onderweg nog een paar keer haar hoofd tegen de hoedenplank, maar redelijk heel kwamen we weer bij Jessica thuis. Na een paar uurtjes slaap speelden we uiteraard nog wat potjes Mario Kart, ps. nog steeds gas los! en aten we een heerlijk ontbijtje, om vervolgens nog wat potjes Mario Kart te spelen.

Onze volgende wedstrijd is zaterdag om 18.30 uur in de Bhoele. We spelen tegen Vocasa dames 3. De uitwedstrijd verloren we in een redelijk gelijk opgaande strijd met 3-2. Op dit moment staat Vocasa 4e op de ranglijst. We gaan er natuurlijk weer voor om een topprestatie neer te zetten.

Traaalalalalala

We gaan er in de 2e helft voor om betere uitslagen neer te zetten dan in de 1e helft. Op zich is dat tegen Heyendaal gelukt. De uitwedstrijd verloren we vrij kansloos met 4-0. De thuiswedstrijd verloren we met 3-2, dus 2 puntjes meer, maar toch hielden we er een zuur gevoel aan over. Waar we van tevoren hadden getekend voor 2 punten, baalden we achteraf dat we de 4e set niet hebben gepakt. Dat had ons namelijk 4 punten opgeleverd, en was ook zeker mogelijk geweest.
Ook deze wedstrijd zat Mieke helaas nog geblesseerd aan de kant, Melissa (die ook nog geblesseerd is aan haar schouder) mocht bij afwezigheid van Sharon het libero-shirt aantrekken en pakte dit prima op! Saskia is ook niet volledig inzetbaar dus Michelle mocht haar kwaliteiten weer op het midden laten zien. Lieke en Karin uit dames 2 sloten deze wedstrijd ook bij ons aan. Met een dus behoorlijk afwijkende basis begonnen we aan de wedstrijd. Een wedstrijd waarin we (met uitzondering van een paar dipjes) prima hebben gepresteerd.
De eerste set begonnen we goed, zowel verdedigend als aanvallend hadden we mooie acties. Helaas kregen we halverwege de set de service van Heyendaal niet helemaal onder controle waardoor zij op ons uit wisten te lopen. Met 25-19 pakte Heyendaal de eerste set.
De tweede en derde set waren erg spannend. We deden weinig voor elkaar onder en aan beide kanten werden mooie aanvallen en goed verdedigend werk getoond. In beide sets hebben we tegen een achterstand aangekeken, maar we bleven knokken. Dit harde werken werd beloond! De liedjes die ik sinds ik in meisjes B zat niet meer had gehoord vlogen je om de oren, maar dit bracht ons niet van ons stuk. We wonnen de 2e set met 25-22 en de 3e set met 25-23.
Als we de 4e set zouden pakken, dan zouden we een hele goede uitslag hebben neergezet. Lang leek het er ook op dat we deze zouden winnen. Helaas zagen we een 19-16 voorsprong langzaam slinken en op 23-23 kon het nog alle kanten op. Een foutservice en een ketser aan onze kant (wat je volgens Heyendaal beter thuis kan doen) zorgden voor een 25-23 winst voor Heyendaal en dus een 2-2 stand in sets.
Over de 5e set kan ik kort zijn. Wij maakten fouten en niet zo’n beetje ook. Hierdoor ging deze vrij snel verloren. Heyendaal won met 15-5 en pakte hierdoor de 3-2 winst in de wedstrijd.
Onze volgende wedstrijd is aanstaande vrijdag om 19.15 uur in de Alternohal in Apeldoorn tegen Alterno dames 4, of in ieder geval op papier is het dames 4, in het echt moet je altijd maar afwachten wie er tegenover je staan  . De thuiswedstrijd tegen het echte dames 4 wonnen we met 4-0. We gaan er natuurlijk voor om dit tijdens de uitwedstrijd te evenaren.

Memorabele dag

Hoi Hoi allen,

Vandaag memorabele dag. CSD m verloor met drie nul van Rebelle m 1! Knap hoor. Ook Spiker mix deed vandaag goed mee ondanks afwezigheid van de voorzitter! Spiker heren hadden een off day tegen Rebelle en die hebben verdiend gewonnen. Op naar de volgende wedstrijd!

Groet Hans Kerseboom
Spiker

Meiden N5 op Mission Impossible

Anne, Demi, Femke, Lieke, Marit, Mira en Simone zijn weer veilig uit de escaperoom in Raalte ontsnapt en hebben binnen het uur de code weten te kraken. Als de beloning afgesloten met z’n allen bij de Mcdonalds. Was geslaagd teamuitje voor de dames.
Bedankt allemaal voor de gezellige middag.
Foto’s van de dames in de kamer moeten we voor ons zelf houden…

TRIVOS DS  1 – SPIKER DS 1

TRIVOS DS 1 – SPIKER DS 1

Wordt niks!

En nee dat wordt niet niks met ons spel, want we speelden best wel een lekkere wedstrijd tegen Trivos, maar dit werd vanaf Trivoskant geroepen op de momenten dat wij geen aanval konden maken. We wonnen deze punten overigens wel bijna allemaal. We speelden na een pauze van een maand een goede wedstrijd, waarin het spelplezier ook weer duidelijk te zien was. Dit heeft er mede voor gezorgd dat we goed bij konden blijven en zelfs na een 3-0 achterstand ook nog de 4e set pakten. We verloren dus met 3-1 van Trivos, maar pakten een set meer dan in de thuiswedstrijd.

De voorbereiding voor deze wedstrijd begon al erg gezellig, met in tenminste 1 auto jaren ’90 liedjes die meer dan vals werden meegezongen. In de kleedkamer gaven we elkaar complimenten over de vorm van onze knieën (en nee doordenkende mannen: echt knieën). Het was zo gezellig dat we wat langer dan gewenst in de kleedkamer zaten, zo lang zelfs dat Hans zich afvroeg of we überhaupt nog zouden komen. Na een rondje touren door Wijchen kwam ook Mieke inclusief de vergeten druiven aan bij de sporthal, dus onder bijzondere begeleiding van DJ Future Forces konden we gaan beginnen aan de wedstrijd.

Mieke en Melissa zaten helaas nog steeds geblesseerd op de bank, dus met slechts 8 speelsters begonnen we aan de wedstrijd. Sharon wilde nog even testen of spelen met los haar een goed idee zou zijn, dit bleek geen succes, maar gelukkig hadden we nog wat hele elastiekjes beschikbaar en kon ze met vast haar verder spelen. Trivos begon goed en had al snel een 7-2 voorsprong. We kwamen dichterbij, maar vervolgens liep Trivos weer op ons uit. Op 13-12 waren we, mede dankzij een goede service van Jessica weer bijna bij. Het lukte ons helaas niet om ze voorbij te gaan en omdat wij wat meer fouten maakten dan Trivos liepen zij weer verder uit en wonnen de eerste set met 25-19.

De 2e set leek op de eerste, ook in deze set keken we tegen een 7-2 achterstand aan. Ook deze verkleinden we enorm, maar ook in de 2e set hebben we niet op voorsprong gestaan. Trivos scoorde een paar gigantisch mooie aanvallen, maar wij stonden verdedigend ook een goed spel te spelen. We scoorden alleen nog niet genoeg en de 2e set ging met 25-20 naar Trivos.

Al tijdens het inspelen speelde de astma van Saskia wat op, het was dan ook behoorlijk benauwd in de zaal en na 2 sets hield ze het helaas niet meer vol. Nou zijn we maar met 8 en hebben alleen een wissel op de passer/loper plek, dus Michelle mocht haar kunsten op het midden gaan vertonen. Dit ging meer dan geweldig, de verdediging van Trivos kreeg haar aanvallen niet onder controle. De 3e set begon behoorlijk gelijk op en zelfs een opstellingsfout door iets te enthousiast doordraaien haalde ons niet uit ons spel. We stormden juist door en maakten van een 6-6 gelijkspel een 9-6 voorsprong. Wij speelden goed en ontspannen, maar Trivos gaf ook niet op. Op 14-14 stond het weer gelijk, helaas lukte het bij ons daarna allemaal niet meer. Trivos scoorde nog 11 punten en wij maar 2, hierdoor pakten ze de 3e set met 25-16 en kwamen op een 3-0 voorsprong in sets.

Het goede gevoel uit de 3e set namen we mee de 4e set in. We speelden goed en pakten al meteen een paar punten voorsprong. Trivos kwam bij tot 8-9, maar behalve op 1-0 hebben ze deze set niet voor gestaan. Op de service van Michelle gingen we van een 10-7 voorsprong naar een 17-7 voorsprong. Trivos scoorde nog wel een paar hele mooie aanvallen, maar onze voorsprong was groot genoeg om dit te kunnen incasseren. De 4e set wonnen we dik met 25-12 en hierdoor pakten we het eerste punt van de 2e helft.

Onze volgende wedstrijd spelen we op zaterdag 20 januari om 17.30 uur in de Bhoele. We spelen tegen Heyendaal dames 1. De uitwedstrijd verloren we met 4-0 en was vanuit onze kant niet de beste wedstrijd. We gaan er natuurlijk voor om thuis meer punten van ze te pakken. We kunnen jullie support hier zeker bij gebruiken!