Ronde 8 zit er weer op!

Het was weer een regenachtige ochtend, dus snel de warme droge zaal in.Squada heeft alweer een setje afgesnoept, dit keer was Wiwka het haasje.  Deze jonge machine gaat steeds beter draaien, alleen denk ik dat voor de competitie 2018/2019 net iets te laat komt.

We hebben nog 4 competitieronden te gaan, en langzamerhand gaat wel duidelijk worden waar dit jaar de wisselbekers heen gaan. alhoewel, de heren van Wiwika hijgen Intervacanses wel in de spreekwoordelijke nek.

Over wisselbekers gesproken, de winnaars van vorig seizoen mogen er nog wel een tijdje van genieten, maar op de laatste competitiedag wil ik ze wel graag terug hebben, om ze uit te deuken, te reinigen zodat alle champagne resten er weer uit zijn en om ze weer op te poetsen, zodat de winnaars van dit seizoen ze weer een seizoen lang kunnen koesteren. Op 20 april a,s, zullen ze dan weer met de nodige bombarie aan de winnaars uitgereikt worden, Zet die datum vast, dan spelen we als afsluiting ook nog een gezellig mixtoernooi. (info volgt nog).

Graag tot zaterdag 16 februari a.s.

met vriendelijke groet,

Druiven zonder pit

De weg naar Nunspeet begon veelbelovend. Nadat we niet meer zeker wisten waar bepaalde mensen woonden, een extra rondje op de rotonde hadden gereden (2e afslag toch?), en een spelletje haasje over wat er voor zorgde dat 1 auto een afslag mistte. Achteraf gezien bleek dit in de familie te zitten, dus niks aan het handje. Helaas was Lieke ziek en was ze er dus niet bij. We speelden tegen Hellas dames 1, zij stonden net als wij onder aan de ranglijst met 22 punten. Hellas was een volledig onbekende, we speelden voor het eerst tegen ze deze competitie, maar ook kan ik me niet herinneren ooit tegen ze gespeeld te hebben.

De eerste set begon met 2 mini’s van de week. De bal van de eerste mini kregen we nog wel onder controle, al verloren we het punt wel. De 2e mini van de week liet ons echter een poepie ruiken, want een super mooie service achter in de hoek resulteerde in een dikke ketser aan onze kant. Gelukkig lieten we ons hierdoor niet uit het veld slaan, want we pakten meteen een mooie voorsprong. Verder was de eerste set nogal rommelig en wisselvallig, maar toch wisten we deze te winnen met 25-23.

– we dat wel deden met: 25-21, 25-23 en 25-19

Enorm balen dat we maar 1 puntje hebben gepakt, want we kunnen de punten goed gebruiken. We komen ze dit seizoen thuis nog een keer tegen, we gaan dan zeker voor revanche! Maar voordat dat zover is spelen we nog een aantal andere wedstrijden. Als eerste zaterdag, 2 februari, om 15.00 uur tegen SSS dames 3. De uitwedstrijd verloren we met 4-0, we hebben dus nog wat recht te zetten. Graag zien we jullie dan!

Revanche nemen mislukt

Net als de wedstrijd kwam dit stukje wat laat op gang en was/is het geen hoogtepuntje. De uitwedstrijd tegen Rebelle verloren we met 3-2 en we hoopten de thuiswedstrijd te gaan winnen. Op papier hadden we deze wedstrijd eigenlijk ook moeten winnen, het team van Rebelle was namelijk niet helemaal compleet. Maar goed.. volleybal speel je niet op papier, dus we moesten aan de bak. De uitslag was helaas gelijk aan de uitslag tijdens de uitwedstrijd, dus de revanche hebben we niet kunnen nemen.

De eerste twee sets waren teleurstellend. We speelden niet ons eigen spelletje en maakten ook niet goed genoeg gebruik van de kansen die Rebelle ons gaf. De eerste set gingen met 25-19 en 25-17 verloren.

Totaal onnodig, maar goed.. we stonden toch 2-0 achter. We wilden graag winnen en tijdens de 3e en 4e set kwam dat er wel wat beter uit. We scoorden meer met onze service en ook aanvallend lieten we mooie dingen zien. Beide sets wonnen we met 25-22.

De vijfde set was tekenend voor de hele wedstrijd. We wisselden goeie momenten af met mindere momenten. We wisten helaas ook 2 matchpoints niet te verzilveren, het ene na het andere matchpoint vloog je om de oren, maar helaas was het Rebelle die op 20-19 het winnende punt wisten te maken en de set met 21-19 te winnen.

We waren erg teleurgesteld, vooral in onszelf, maar wat geweest is is geweest en we gaan na een week lekker te hebben getraind morgen vol goede moed naar Nunspeet om te spelen tegen Hellas dames 1. Zij werden vorig jaar kampioen in de 1e klasse en staan nu met 1 wedstrijd minder, net als wij, ook op 22 punten. We hebben er weer zin in! We spelen om 15.00 uur.

Hallo allemaal!

Terwijl Oostenrijk zucht en kreunt onder 2 meter sneeuw, moesten wij het in Eerbeek met wel zeer natte sneeuw doen. De CV deed het weer, dus gelukkig was het warm en droog in de Bhoele, en konden we weer gezellig onze wedstrijden spelen.

In de mix poule weinig verrassingen zijn, of het moet de flitsende opkomst van het Spiker team zijn, gekleed in het nieuwe tenue, met dank aan de kledingsponsor Ingenieursbureau & Adviesbureau Antea Group. De bos bloemen was dus niet zoals gesuggereerd voor het winnen van de laatste set tegen CSD, maar een attentie voor de sponsor.

In de heren poule valt op, dat Squada steeds meer een geoliede machine lijkt te worden, iets waartegen zelfs de zeer ervaren heren van Spiker in de laatste set geen antwoord meer op hadden.  Chapeau!

De volgende rond staat gepland voor zaterdag 26 janari, graag tot dan!

André van Gelder, recreanten Spiker

Huts

Daar waar ze bij voetbal in de winterstop warme oorden bezoeken om hun training voort te zetten, daar doen wij dat gewoon helemaal anders. Wij zijn dit jaar gestart met een kou-training. Dat is een training in een sporthal waar het zo koud is, dat het loont om de deuren open te zetten voor wat warme lucht. Gelukkig was onze eerste wedstrijd dit seizoen een uitwedstrijd, zodat we in ieder geval in een normale temperatuur konden spelen. De tegenstander was Avior dames 2. De thuiswedstrijd verloren we met 3-2. We wilden dat natuurlijk minstens evenaren. Helaas ging dat net niet en we verloren met 2-1.

Als de winst was bepaald op basis van wie het hardst kon inslaan dan hadden we flink verloren. Gelukkig is er meer dan alleen maar inslaan, dus vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd. Helaas deed Jessica vandaag niet mee, maar verder waren we helemaal compleet (de een wat completer dan de ander :))

De eerste set begon lekker, we startten met een voorsprong en we deden niet onder voor Avior. De rest van de set ging behoorlijk gelijk op, en richting de 20e hadden we een leuke voorsprong opgebouwd. We maakten het nog een beetje spannend aan het eind, maar gelukkig wisten wij op 24-23 het punt te maken en de 1e set te winnen met 25-23.

In de derde set ging het ook weer erg gelijk op. We scoorden aanvallend mooie punten en ook verdedigend haalden we heel veel van de grond. Boven de 20 waren er wat dubieuze ballen, waar we misschien net iets te lang van bleven balen, Avior wist deze set te pakken met 25-22.

We gingen er uiteraard alles aan doen om er een 5e set uit te slepen. In de 4e set leek het daar ook wel een beetje op. We begonnen namelijk weer sterk, dit keer dankzij een goeie servicedruk. Op 9-6 hadden we een leuke voorsprong opgebouwd. Helaas beschikken ze bij Avior ook over een behoorlijke servicedruk want ze haalden ons snel weer bij. De rest van de set bleef het erg spannend en gelijk op gaan. Helaas was het ook weer Avior die deze set met 25-22 pakte. Hierdoor verloren we de wedstrijd met 2-1.

Positief bekeken hebben we 1 punt gepakt van het team dat gedeeld eerste staat. Iets pessimistischer bekeken… er had misschien wel wat meer in gezeten.

De volgende wedstrijd waarin we ons mogen bewijzen is aanstaande zaterdag 19 januari, in de Bhoele. We spelen om 15.30 uur tegen Rebelle dames 2. De uitwedstrijd was een van de slechtste van dit seizoen. We verloren met 3-2, dus we hebben zeker wat goed te maken.