Slipgevaar

Slipgevaar

De eerste uitwedstrijd van dit seizoen speelden we afgelopen vrijdag in Heeten tegen Heeten Sportief dames 1. Dit team troffen we al in de voorbereiding en toen wisten we van ze te winnen. Het doel was natuurlijk om dat nu ook weer te doen, maar ze maakten het ons 2 sets heel moeilijk waardoor we uiteindelijk wel wisten te winnen, maar 2 sets hebben ingeleverd. Het werd dus 3-2 voor ons.
 
We vertrokken mooi op tijd en onderweg zat ook alles lekker mee, waardoor we vroeg bij de hal aan kwamen en we allemaal nog even een theetje konden drinken. Nouja allemaal.. bijna allemaal, de auto uit Apeldoorn had hier en daar nog wat moeite met de weg en de snelheid te vinden, en Saskia kon er helaas niet bij zijn vrijdag. Wij waren als eerste in de zaal en kozen het veld aan de overkant. Het was wel wat frisjes in de zaal dus we begonnen snel met inlopen. Eerst dachten we nog dat het zo koud was dat er wat ijsvorming op de vloer was ontstaan, maar nee… het was een of andere olie waardoor het zo glad was. Gelukkig kon een van de coaches van Heeten prima poetsen en de gladheid was als sneeuw voor de zon verdwenen.
 
Blijkbaar stonden we aan de kant van Heeten, want nadat wij voor service hadden gekozen wilde Heeten graag van kant wisselen. Vanaf de andere kant begonnen we goed aan de 1e set want we kwamen al snel op voorsprong. Heeten wist dit wel weer om te draaien in een gelijke stand en de hele set bleef het vrij spannend. Wij vonden dat ze behoorlijk aan het schermen waren, maar de scheidsrechter vond helaas van niet.. dus daar legden we ons dan maar bij neer. Helaas lukte het ons aan het eind van de set niet om genoeg te scoren en Heeten won de eerste set met 27-25.
 
We wisten dat we beter konden en ook zouden moeten spelen om punten mee naar huis te nemen. In de 2e en de 3e set deden we precies wat we moesten doen, we hadden de focus volledig op ons eigen spel, onze service liep als een trein en ook aanvallend wisselden we veel af. We wonnen deze sets met 25-14 en 25-12.
 
Het gevaar van 2 sets dik winnen is dat je de focus uiteindelijk een beetje verliest. Helaas gebeurde dat in de vierde set, we maakten onnodige fouten en Heeten ging daar beter door spelen. Deze set ging met 25-18 verloren en even na 22.00 begonnen we aan de 5e set. Deze set leek weer enorm op de 2e en 3e, we speelden goed, maakten weinig fouten en wonnen dan ook vrij gemakkelijk met 15-4.
 
Het was een wedstrijd met veel ups, maar helaas ook wat downs, maar we wonnen met 3-2 en pakten hiermee wel netjes voor de 3e keer winst in de competitie. Na het douchen mochten we weer via de griezelweg richting huis, waar een van de auto’s nog per ongeluk (ja echt..) in de file kwam bij de McDrive, maaar oooh wat was dat even lekker 🙂
 
Aanstaande zaterdag, 16 oktober, spelen we om 15.30 uur in de Bhoele tegen Volta dames 1. Graag tot dan!
Volleyba…llen

Volleyba…llen

Nadat we vorige week van Alterno wisten te winnen stond deze week de wedstrijd tegen E.V.V. dames 1 op het programma. Dit team zijn we eerdere jaren ook wel eens tegengekomen, maar dat was al even geleden dus we waren benieuwd wie we zouden treffen. Een aantal speelsters kwam ons wel wat bekend voor, we gingen uit van onze eigen kracht en wisten onze 2e wedstrijd met 4-0 te winnen.

In het praatje vooraf werd ons verteld dat we de ballen er lekker in moesten batsen… nou heb ik dat even opgezocht en naast wat we allemaal dachten dat het betekent, kwam er ook 1 resultaat naar voren wat ’slaan’ betekent, dus laten we dat maar aanhouden :). Nadat we lekker hadden ingebatst en we weer ongemakkelijk vanaf de 3-meterlijn hebben staan klappen om elkaar een fijne wedstrijd te wensen, kon de eerste set beginnen. In deze set speelde we goed, we maakten weinig fouten en zorgden er voor dat E.V.V. niet lekker in de wedstrijd kon komen. We wonnen deze set met 25-15.

Misschien omdat de 1e set zo lekker ging dat we de 2e set iets minder scherp begonnen, maar we keken in het begin aan tegen een kleine achterstand van 6-2. Toen ons in een time-out werd verteld dat we ons niveau iets moesten opkrikken gingen we daarmee aan de slag en we kwamen weer op voorsprong te staan. In deze set viel ook de libero van E.V.V. uit met een blessure en we hopen voor haar dat het allemaal meevalt. Ze hadden nog wel een speelster die het zwarte shirtje ook wel wilde dragen en zo kon het spel weer verder, met nog steeds een libero aan de kant van E.V.V. Helemaal geweldig ging deze set niet, maar het was goed genoeg en we wonnen de 2e set met 25-21.

Johan vond dat we de 3e set wel met 25-15 zouden moeten kunnen winnen. We begonnen beter dan de 2e set, we haalden veel van de grond en ook aanvallend scoorden we mooie ballen. We stonden soms bijna nog met 7 speelsters in het veld, maar het sprintje werd precies op tijd gestart, waardoor we netjes met 6 speelsters de rally konden beginnen. Nou wisten wij zelf niet eens dat we zo goed konden luisteren, maar de 3e set pakten we toch echt met 25-15 en de winst was binnen.

Gezien het wedstrijdverloop zat een 4-0 overwinning er zeker in, maar dat moet je dan maar wel nog waarmaken. De 4e set begon net als de 2e set niet al te rooskleurig. Het lukte ons uiteindelijk wel om een voorsprong op te bouwen waardoor een paar onnodige foutjes aan onze kant geen ramp waren. We bewezen wel dat we toch niet altijd heel goed luisteren, want in plaats van de voorspelde stand werd het 25-20. Alsnog goed genoeg om de set te pakken en de wedstrijd met 4-0 te winnen.

We sloten af met een heerlijk patatje in de kantine (of is het nou friet… we hebben besloten dat het frietjes zijn bij de Mac, maar verder is het gewoon patat, of puhtat, dat mag ook).

Onze volgende wedstrijd is aanstaande vrijdag, 8 oktober, om 20.45 uur in Heeten tegen Heeten Sportief d1. We kwamen dit team in de voorbereiding al eens tegen en wisten toen van ze te winnen, hopelijk lukt het ons ook in de competitie om dit resultaat neer te zetten.

Wat doet die hand daar?

Wat doet die hand daar?

Wat doet die hand daar?

Na een zomer waarin we lekker door hebben kunnen trainen in Klarenbeek, waarin de Bhoele een nieuwe vloer kreeg en waarin we een aantal oefenwedstrijden hebben gespeeld, was het tijd voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022. Een seizoen dat we hopelijk wel helemaal kunnen gaan spelen.

Afgelopen maandag speelden we eerst nog in de voorronde van de beker tegen Dynamo dames 4. Zij spelen in de 3e divisie en lieten tijdens het inslaan al wel zien dat ze geen gebrek hebben aan sprong- en aanvalskracht. We waren helaas door vakantie en blessure niet helemaal compleet, maar vol goede moed startten we de wedstrijd. We moesten in de 1e set wat wennen en begonnen rommelig, Dynamo maakte hier dankbaar gebruik van en pakte de 1e set met 25-19. In de 2e en 3e set speelden we beter, we haalden heel veel ballen van de grond en ook een kleine achterstand was geen probleem en wisten we weer bij te halen. We wonnen deze sets met 25-22 en 26-24. Ook de 4e set leek erg op de 2e en de 3e maar deze wisten we helaas net niet te winnen, het werd 25-23. De 5e set moest de doorslag geven, hierin maakten wij net iets teveel fouten en Dynamo stond goed te spelen, zij wonnen met 15-6. We liggen dus uit de beker en kunnen ons volledig focussen op de competitie.

In vergelijking met vorig jaar is het team weinig veranderd, we kunnen dus mooi verder bouwen. Als spelverdelers zorgen Mandy en Jessica weer dat de aanvallers lekker hun ding kunnen doen, Esther regelt de verdediging in het achterveld, op de dia zijn Sabine en Yneke weer te vinden en ook aan de buitenkant staan net als vorig jaar Chantal, Bowi en Jodie de ballen weer op de grond te knallen. De enige wijziging is op midden, Senna heeft besloten bij Alterno te gaan spelen, maar Sanne heeft zich bij ons aangesloten en zal samen met Saskia en Yamila op het midden weer voor mooie aanvallen en lekkere blokjes gaan zorgen. Ook gaan dit jaar Johan en Bas weer proberen alles in goede banen te leiden.

De wedstrijd tegen Alterno dames 4 begon redelijk, maar het lukt ons niet echt om bij ze weg te lopen. Pas richting de 20 hadden we een kleine voorsprong opgebouwd en we pakten de 1e set met 25-21. De 2e set startten we, dankzij een goed serviceserie, met een mooie voorsprong. Deze voorsprong is eigenlijk geen moment in gevaar geweest en we pakten de 2e set met 25-17. De 3e set is vaak een lastige, als we zouden winnen dan hadden we de wedstrijd binnen. Helaas begonnen we niet goed aan deze set. Aan het eind deden we nog hard ons best om de achterstand in te halen, maar dat lukt helaas niet meer en de 3e set ging met 25-19 naar Alterno. We hadden geen zin in een 5-setter dus volle bak gingen we de 4e set in. Ook hier hadden we weer een mooie voorsprong opgebouwd, hierdoor konden we een dipje in de set goed opvangen en wonnen we de 4e set met 25-20 en hiermee de wedstrijd met 3-1, een mooi begin van de competitie.

Onze volgende wedstrijd is weer een thuiswedstrijd. We spelen om 15.30 uur in de Bhoele tegen EVV dames 1, graag tot dan!

Ze is achter

Ze is achter

De tribune is inmiddels door de nieuwe maatregelen helaas helemaal gesloten, maar het
sportcafé is nog wel open dus nog met nog een klein beetje live publiek speelden we een
leuke wedstrijd tegen HSC dames 1. Ook besloten we last minute dat we een livestream
op facebook zouden doen, alleen had nog nooit iemand dit gedaan, dus na een scheve
uitzending in spiegelbeeld zijn we er inmiddels achter hoe het bij de volgende
thuiswedstrijd beter kan.

De tegenstander HSC is afgelopen seizoen gepromoveerd uit de 1 e klasse. We herkenden
er nog wel een paar van eerdere jaren dat we tegen HSC speelden, maar toch is het dan
altijd nog maar weer even kijken hoe ze ook al weer spelen. We speelden een hele goede
wedstrijd en wonnen met 4-0 en scoorden hier naast 5 punten ook een (appel)taart mee.

De 1e set begon redelijk gelijk op, we moesten er nog eventjes inkomen en misschien nog
even wennen aan onze nieuwe status als online bekendheden. Toen we daar eenmaal
aan waren gewend wisten we uit te lopen op HSC. We maakten zelf nauwelijks fouten en
we stonden aan het net heerlijk aan te vallen. Met 25-14 pakten we de eerste set.

De 2e en 3e set leken op elkaar, we speelden goed, maar in beide sets hadden we een
klein inkakkertje. We hadden in beide sets al wel een mooie voorsprong opgebouwd
waardoor het niet heel erg was. We wonnen de 2 e set met 25-19 en de 3 e set met 25-21.
In de 4 e set ging alles zoals het zou moeten. We haalden alle ballen van de grond,
serveerden bijna foutloos en ook aanvallend lieten we weer mooie dingen zien. We
beloonden onszelf mooi met het bonuspunt door het winnen van de 4 e set met 25-12 en
hierdoor de wedstrijd met 4-0.

Onze volgende wedstrijd spelen we aanstaande zaterdag om 15.00 uur tegen VVH dames
2 in Harderwijk. We spelen al een paar jaar tegen dit team en het gaat meestal erg gelijk
op.

Grote duim voor Spiker dames 1

Grote duim voor Spiker dames 1

Gisteren kwam Jeroen van der linden (van de Nevobo) dames 1 feliciteren. Het afgelopen seizoen werden zij door alle scheidsrechters beoordeeld. Zij kwamen er als sportiefste team uit van Regio Oost. Heel mooi en zij kregen dan ook een grote duim. Jullie kunnen er trots op zijn!

Vriendelijke groet, Hans Kerseboom

Voorzitter Spiker.

Zie voor onze privacy policy de site: www.spiker.nl

Als het een hond was geweest had ie je gebeten

Als het een hond was geweest had ie je gebeten

Als het een hond was geweest had ie je gebeten.

De voorronde van de beker speelden we in Heerde tegen Langhenkel/HEC dames 1, zij
komen dit seizoen uit in de 2e klasse. We moesten dus eigenlijk gewoon winnen, maar
goed dat moet je dan nog wel even doen. Gelukkig deden we dat, met 3-0 dus op naar de
1e ronde.

Saskia kon er helaas niet bij zijn, maar de rest was wel aanwezig, dus vol goede moed
startten we aan de wedstrijd. We speelden met een groen gele bal, die kennen we niet
maar gelukkig bracht het ons niet van ons stuk. Wel was Johan nog even lichtelijk
verbaasd dat bij 2e klasse de achterspeelster regel niet telt. De eerste set wonnen we
met 25-11, Van deze 11 punten waren wel 7 fouten van onszelf dus ook al is 25-11 een
prima stand we gingen in de 2e set toch voor een betere uitslag.

Deze set begon wat gek, een netfout aan onze kant werd ook terecht afgefloten, maar
terwijl de tegenstander al ging serveren was iemand anders van dat team nog aan het
praten met de scheids omdat zij dacht dat zij zelf aan het net zat, maar er werd dus ook
wel gefloten voor de service en geserveerd, terwijl wij nog aan het luisteren waren naar
de vraag of het toch niet netfout van hun was, daardoor vingen we soort van de service
en snapte niemand meer wat er gebeurde, en iedereen dacht dat het punt werd
overgespeeld of toch niet maar toch wel… snappen we em nog? Ik niet, maar zij kregen er
wel een punt voor. Bij het punt daarna deed de middenblokkeerster van HEC nog net
geen polonaise omdat ze de bal blokkeerde, maar volgens de scheids was het in het net,
dus puntje naar de overkant. Vanaf 6-6 dachten we: uhm ja doei wij willen voor 20.00
uur klaar zijn, maakten weinig fouten meer en wonnen de 2e set met 25-10.

In de derde set spraken we af om te proberen ze onder de 10 te houden. Vanaf de
overkant hoorden we nog de goeie tip “pak die bal maar niet, daar kan je toch niet bij”.
Ondertussen maakten we in de laatste set weer wat minder foutjes en we wonnen met
25-8.

We mochten daar niet douchen… bah…. dus zoals voorspeld zaten we om 20.05 weer in
de auto, waarbij een auto per ongeluk op de parkeerplaats van de Mac terecht kwam, en
tja als je er dan toch bent dan ook maar ff naar binnen :). Diezelfde auto werd later
gespot in de binnenlanden van Klarenbeek, waar we uiteindelijk toch nog bij het juiste
huis terecht kwamen. Het pakken van de tas uit de auto bleek een grotere uitdaging,
gelukkig kwam het uiteindelijk allemaal goed.

Zaterdag spelen we onze eerste thuiswedstrijd van de competitie. We spelen om 15.30
uur in de Bhoele tegen Rebelle dames 2.

Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO