Rollercoaster

Rollercoaster

 
Soms heb je van die teams waar je het elk seizoen weer lastig tegen hebt. Hellas is voor ons zo’n team. Afgelopen seizoen zaten we wel bij elkaar in de competitie, maar speelden vanwege het vroegtijdig stopzetten van de competitie niet tegen elkaar. De statistieken van eerdere jaren (die geen garantie bieden voor de toekomst) waren niet heel rooskleurig. In het seizoen 2019-2020 wonnen en verloren we met 3-2 van ze, het seizoen daar voor wonnen we met 4-0 maar verloren we ook met 3-1. Ook dit jaar was het weer hard knokken, en veelal ook tegen onszelf. We gaven een 2-0 voorsprong uit handen en verloren helaas onze eerste wedstrijd dit seizoen met 3-2.
 
De dag begon goed, met door Johan zelf gebakken appeltaart voor de 4x 4-0 winst dit seizoen Waarvan we er al wel 1 hebben moeten afstrepen en misschien nu nog wel eentje… De rozijnen werden niet door iedereen gewaardeerd, maar verder ging de taart er prima in. Mooi op tijd begonnen we in een ietwat warme (ja inmiddels warme) Bhoele aan het inspelen, helaas zonder publiek. Ook Jodie kon helaas nog niet meedoen, maar was wel als razende reporter aanwezig om iedereen op de hoogte te houden.
 
Ik ben eerlijk gezegd een beetje vergeten hoe het verloop van alle sets ging, wel weet ik nog dat we aan het eind van de eerste set dankzij een goeie service, die een paar keer opnieuw mocht, met 25-23 naar ons ging. De tweede set was vergelijkbaar met de eerste set, aan beide kanten werden mooie punten afgewisseld met gekke foutjes. Ook deze set ging naar ons met 25-23. Waar normaal onze service een van onze krachten is, viel dat deze wedstrijd een klein beetje tegen. Hellas liet zien ook over een goede service en een harde aanval te beschikken, we knokten als een malle maar helaas wat het niet genoeg, want Hellas won de derde set met 25-23. In de vierde set begonnen we goed, maar het lukte ons niet om onze voorsprong vast te houden. Hellas pakte deze set met 25-22 en helaas mochten we dus nog een vijfde set spelen. Het ging in deze set erg gelijk op, en bij de kantwissel stonden we met 8-7 voor, dit hielden we niet vast en Hellas ging er met de winst van de vijfde set (met 15-12) en dus ook met de winst van deze wedstrijd weer terug naar Nunspeet.
 
We verloren dus helaas met 3-2, we baalden hier enorm van omdat we het in die 4e set toch echt wel hadden kunnen afmaken.
 
Komende zaterdag staat de wedstrijd tegen Hevo dames 1 op het programma. We spelen om 15.30 uur in Heino. Zij staan op dit moment met 7 wedstrijden gespeeld met 32 punten op de 1e plek. Wij hebben net zoveel punten, maar wel 1 wedstrijd meer gespeeld, en staan hiermee op de 2e plek. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.
De netrand is je vriend

De netrand is je vriend

 
We zijn heel blij dat we ondanks de nieuwe regels nog wel lekker mogen blijven volleyballen. Helaas wel de komende 3 weken zonder publiek, maar we zullen jullie proberen op de hoogte te blijven houden. Jodie kon helaas vandaag niet meedoen, maar de rest van het team was (op wat gebruikelijke kreupelheid na) fris en fruitig aanwezig in de Scheg voor onze wedstrijd tegen Avior dames 3. We waren mooi op tijd, dus besloten in de kantine nog een lekker koppie thee te drinken. Daar waar de een de thee bijna kokend naar binnen giet, daar had de ander het zelfs met de aanvulling van 100% Eerbeeks koud kraanwater het moeilijk om de thee weg te krijgen. Uiteindelijk is het toch allemaal gelukt en begonnen we met inlopen.
 
Heel ietsje later dan half 7 begonnen we aan de eerste set, maar de verloren tijd door de warme thee haalden we in de eerste set al snel weer in. We scoorden aan de lopende band, we serveerden heel goed en Avior had deze set weinig in te brengen. We wonnen de eerste set met 25-8.
 
Vol goede moed gingen we door in de tweede set, we speelden nog steeds goed, maar Avior begon wat meer in hun spel te komen. Wij vestigden nog wel het wereldrecord “ballen via de netrand” en mede hierdoor scoorden we ook in deze set weer veel punten. Doordat Avior weer iets meer in hun spel kwam duurden de rally’s wel wat langer dan in de eerste set. Ze probeerden Mandy nog een keer te laten schrikken, maar daar is meer voor nodig dan alleen wat geschreeuw. We wonnen de 2e set met 25-19.
 
Avior is geen slecht team, maar ze zaten er nog niet helemaal lekker in. In de derde set was dat een ander verhaal. Zij speelden beter en wij maakten een paar gekke foutjes en keken al snel tegen een flinke achterstand aan. Nou geven wij nooit op, maar het zou wel vechten worden. Johan vertelde in een time-out dat dit echt niet de bedoeling was zo, dus “sorry Johan we lossen het op” en daar gingen we weer. We werden ook wat geholpen door Avior die terwijl de bal aan onze kant was ‘los’ een ‘uit’ riepen, super fijn :). Mede door wat mooie afwisselingen in onze aanval, en wederom een goed service kropen we weer dichterbij en richting de 20 was het gat weer gedicht. Met 25-21 wonnen we de derde set en zo verzekerden we ons van winst en ook van het niet hoeven spelen van een eventuele 5e set. Iets waar de scheidsrechter ook erg blij mee was.
 
In de vierde set deden wij weer wat we moesten doen, we haalden veel ballen van de grond, waren scherp aan het net met onze blokkering, scoorden veel met onze aanval en maakten weinig fouten met onze service. Dit bleek uit wel uit de stand in deze set, we wonnen met 25-13 en hiermee de wedstrijd met 4-0.
 
De kantine was al dicht, dus een drankje achteraf zat er niet in, we konden nog wel naar de Mac, maar besloten dat toch maar niet te doen (ja echt!). Wel besloot een van de auto’s via Laag-Soeren naar Eerbeek te rijden omdat de playlist zo fijn was (ook ja echt!). Wat de andere auto’s deden weet ik niet, want daar zat ik niet in :).
 
Onze volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag om 15.30 uur in de Bhoele tegen Hellas dames 1.
 
Plus 5

Plus 5

Plus 5 was zo’n beetje de gevoelstemperatuur in de Bhoele afgelopen zaterdag en ook het aantal punten dat we konden bijschrijven aan ons totaal aantal behaalde punten dit seizoen. We startten wat stroef maar wonnen de wedstrijd tegen HSC dames 1 wel met 4-0. Het advies van de overheid om goed te ventileren werd door de gemeente iets te serieus genomen, want we konden door het plafond naar de bomen buiten kijken.. gelukkig regende het niet en hadden we onze warme kleren meegenomen voor aan de kant waardoor het nog enigszins uit te houden was. Het duurde wel even voor de wisselspelers weer ontdooid waren, maar we hebben wel weer mooi 5 puntjes te pakken.
 
Zoals gezegd begonnen we de eerste set niet heel goed. We wilden misschien net iets te graag en maakten teveel onnodige fouten. Na een time-out waarin nog even een keer werd uitgelegd dat ballen over het net en tussen de lijnen horen gingen we weer verder. Dat hielp al wel iets, maar HSC maakte het soms ook niet al te makkelijk. We wonnen de eerste set uiteindelijk wel met 25-22.
 
In de tweede en de derde set wisten we de ballen al een stuk beter binnen de lijnen te krijgen en ook serverend waren we lekker bezig. Zelfs een bijzondere wissel in de derde set bracht ons niet van ons stuk. We wonnen de 2e set met 25-17 en de 3e met 25-18.
 
We wisten dat een 4-0 overwinning er in zou zitten, maar dat moet je dan nog maar wel even doen. We begonnen goed en bouwden al snel een voorsprong op. Door goed te serveren en scherp te zijn aan het net is deze voorsprong geen moment in gevaar geweest. We wonnen de 4e set met 25-11 en hiermee de wedstrijd met 4-0. 
 
Onze volgende wedstrijd spelen we aanstaande zaterdag om 18.30 uur in de Scheg in Deventer tegen Avior dames 3.
Sudoku’s en champagne

Sudoku’s en champagne

We zijn de competitie best lekker gestart, want tot nu toe wisten we al onze wedstrijden te winnen. Voor de start van de wedstrijd stonden we netjes op de 2e plek, maar de teams die op dit moment samen met ons bovenin de ranking staan waren we nog niet tegen gekomen. De eerste krachtmeting was afgelopen donderdag tegen Voorwaarts dames 2, zij stonden met 1 wedstrijd meer 1 punt onder ons. Het beloofde dus een leuke wedstrijd te worden, en dat werd het ook! Na 2 sets te winnen verloren we er 2, maar de 5e set wonnen we weer vol overtuiging en wonnen hiermee onze 5e wedstrijd van dit seizoen met 3-2.
 
Voordat we aan de eerste set konden beginnen moesten de tellers eerst nog een, naar het leek, vrij ingewikkelde Sudoku oplossen. Waar moet die 7 toch, en wat moet er daar dan? Nadat ze tevreden waren met de uitkomst konden we beginnen. We begonnen redelijk gelijk op, maar Voorwaarts had wel bijna de hele tijd net een puntje meer op het telbord staan. Het verschil is nooit meer geweest dan 3 punten, maar op 23-20 achter is dat nog wel een uitdaging om goed te maken. Nou gaan wij geen enkele uitdaging uit de weg en door hard werken, goed serveren en mooie aanvallen stonden we op 23-23 weer gelijk en kon het weer alle kanten op. Op 24-23 pakte Voorwaarts het setpunt niet, op 25-24 deden wij dat niet, maar die op 26-25 pakten we uiteindelijk wel en de eerste set wonnen we dus met 27-25 en daar waren we ontzettend blij mee.
 
De tellers waren denk ik nog niet helemaal tevreden met de Sudoku uit set 1, want ook voor set 2 werd er nog gezocht naar een aantal cijfers. Over cijfers gesproken, we begonnen lekker en binnen no-time stond er 6-1 voor ons op het bord. Dit mede door een goede service van Mandy, maar ook omdat wij scherp bleven en geen kans onbenut hebben gelaten. Op 13-3 hadden we een hele mooie voorsprong opgebouwd, waardoor we het dipje in deze set prima konden opvangen. We bleven de rest van de set heel goed spelen en wonnen met 25-12.
 
Hierdoor stonden we met 2-0 voor en waren natuurlijk ook van plan de 3e set te winnen en daardoor ook de wedstrijd te pakken. Gek genoeg dacht Voorwaarts daar anders over. Tot 15-15 ging het behoorlijk gelijk op waarbij de ene keer wij en de andere keer Voorwaarts een paar puntjes voorsprong had. Daarna liep Voorwaarts wel behoorlijk op ons uit, maar net als in de eerste set maakten we een 23-20 achterstand weer goed tot 23-23, op 25-24 en 26-25 lukte het ons niet de set af te maken, dat lukte Voorwaarts op 27-26 helaas wel waardoor zij de 3e set met 28-26 wisten te winnen.
 
Nou zijn wij het wel gewend dat het op donderdag laat wordt, aangezien dat ook onze trainingsavond is, maar een 5e set hadden we niet heel erg veel zin in. Ook in deze set deden we weer weinig voor elkaar onder. Aan allebei de kanten werden zowel verdedigend als aanvallend mooie dingen gedaan, maar helaas was het Voorwaarts die vanaf 9-9 eigenlijk de hele tijd 1 of 2 puntjes voorsprong had. We knokten keihard, maar helaas ging de 4e set met 25-23 naar Voorwaarts en was het even na 23.00 uur tijd om aan de 5e set te beginnen.
 
Tot 3-3 gingen we in de vijfde set gelijk op, maar daarna was Bowi er klaar mee en serveerde ons naar een 14-3 voorsprong. Tijdens deze geweldige serviceserie mocht de rest van het team gelukkig ook nog wel wat doen en we scoorden een paar super mooie punten en ook hadden we nog 2 time-outs en een kantwissel. Op 14-3 pakten we het punt nog niet, maar op 14-4 deden we dat wel – ondanks dat ze bij Voorwaarts nog even dachten dat die bal de antenne raakte – waardoor we de 5e set met 15-4 wonnen en hiermee de wedstrijd met 3-2.
 
Publiek heel erg bedankt voor jullie aanmoedigingen! Super leuk om ook tijdens uitwedstrijden enthousiast publiek op de tribune te hebben en bedankt voor de filmpjes! Meer filmpjes staan op Instagram (@spikerdames1)
 
Onze volgende wedstrijd spelen we weer thuis, op zaterdag 6 november om 15.30 uur tegen HSC dames 1. 
De dag van de appeltaart

De dag van de appeltaart

 
Vanwaar de dag van de appeltaart vraag je je misschien af? De belangrijkste reden was natuurlijk de verjaardag van Sabine en de heeeerlijke appeltaart die daar bij hoorde. Daarnaast omdat we met 4-0 hebben gewonnen van Volta dames 1 en we bij deze vinden dat die 4-0 = appeltaart regel nog steeds telt. Als laatste omdat er bij Volta onder het net door werd geserveerd en bij ons is dat ook een appeltaart, geen idee of dat in Lelystad ook de regel is, maar bij deze eet smakelijk 🙂
 
We troffen Volta dames 1 vorig seizoen niet en het seizoen er voor wisten we van ze te winnen. Nou kan er in 2 jaar veel gebeuren en waar er bij ons weinig wijzigingen zijn in het team, waren die er bij Volta zeker weten, we herkenden eigenlijk niemand.. al kan dat ook aan ons geheugen hebben gelegen. Jessica kon er helaas niet bij zijn, maar de rest was fris en fruitig aanwezig. Doordat de wedstrijden voor ons nogal lang duurden begonnen we een uur te laat aan de wedstrijd, daardoor hadden we voor de wedstrijd nog wel mooi tijd om te knuffelen met Henk (de mascotte van meisjes C1) en kon Yamila gelukkig ook op tijd bij de wedstrijd aansluiten.
 
In de eerste set speelden we netjes, we kwamen op een mooie voorsprong en die hebben we ook niet meer uit handen gegeven. Een paar kleine dipjes en wat foute services konden geen kwaad en we wonnen de eerste set met 25-17.
 
In de 2e set wilde Saskia even laten zien dat ze prima kan serveren en zorgde hier door dat bijna niemand anders ook nog maar aan serveren toe kwam. Naast deze enorme serviceserie speelden we deze set een slim en mooi spelletje. Er werden een aantal combinaties gespeeld en we wisselden harde ballen slim af met wat mooie prikballen. We wonnen deze set erg overtuigend met 25-7.
 
We wisselden wat en gingen weer verder met waar we gebleven waren. In het begin van de derde set was het nog heel even inkomen, maar daarna volgenden wederom een aantal mooie serviceseries, goede verdedigende acties en mooie aanvallen en we liepen al snel uit op Volta. Ook deze set wisten we te winnen, dit maal met 25-13.
 
De vierde set was niet heel anders dan de derde, we bleven goed serveren, haalden veel ballen van de grond en ook aanvallend waren we weer lekker bezig. We speelden nog wat mooie combinaties en zelfs de ‘libero-kan-ook-best-aanvallen’ combinatie werd nog geopperd, maar uiteindelijk toch maar niet gespeeld. Op 17-9 voorsprong bedacht Bas zich dat hij time-outs heeft en die eigenlijk wel wilde gebruiken, en tot verbazing van de tegenstander vroeg hij er dan ook eentje aan. Daarna gingen we weer lekker verder en met 25-12 wonnen we de vierde set en hiermee ook de wedstrijd met 4-0.
 
Onze volgende wedstrijd spelen we op donderdag 28 oktober om 21.00 uur in Twello tegen Voorwaarts dames 2. Zij staan op dit moment met 1 wedstrijd meer gespeeld 1 punt onder ons, dat belooft een spannende wedstrijd te worden.
——————————————–
Slipgevaar

Slipgevaar

De eerste uitwedstrijd van dit seizoen speelden we afgelopen vrijdag in Heeten tegen Heeten Sportief dames 1. Dit team troffen we al in de voorbereiding en toen wisten we van ze te winnen. Het doel was natuurlijk om dat nu ook weer te doen, maar ze maakten het ons 2 sets heel moeilijk waardoor we uiteindelijk wel wisten te winnen, maar 2 sets hebben ingeleverd. Het werd dus 3-2 voor ons.
 
We vertrokken mooi op tijd en onderweg zat ook alles lekker mee, waardoor we vroeg bij de hal aan kwamen en we allemaal nog even een theetje konden drinken. Nouja allemaal.. bijna allemaal, de auto uit Apeldoorn had hier en daar nog wat moeite met de weg en de snelheid te vinden, en Saskia kon er helaas niet bij zijn vrijdag. Wij waren als eerste in de zaal en kozen het veld aan de overkant. Het was wel wat frisjes in de zaal dus we begonnen snel met inlopen. Eerst dachten we nog dat het zo koud was dat er wat ijsvorming op de vloer was ontstaan, maar nee… het was een of andere olie waardoor het zo glad was. Gelukkig kon een van de coaches van Heeten prima poetsen en de gladheid was als sneeuw voor de zon verdwenen.
 
Blijkbaar stonden we aan de kant van Heeten, want nadat wij voor service hadden gekozen wilde Heeten graag van kant wisselen. Vanaf de andere kant begonnen we goed aan de 1e set want we kwamen al snel op voorsprong. Heeten wist dit wel weer om te draaien in een gelijke stand en de hele set bleef het vrij spannend. Wij vonden dat ze behoorlijk aan het schermen waren, maar de scheidsrechter vond helaas van niet.. dus daar legden we ons dan maar bij neer. Helaas lukte het ons aan het eind van de set niet om genoeg te scoren en Heeten won de eerste set met 27-25.
 
We wisten dat we beter konden en ook zouden moeten spelen om punten mee naar huis te nemen. In de 2e en de 3e set deden we precies wat we moesten doen, we hadden de focus volledig op ons eigen spel, onze service liep als een trein en ook aanvallend wisselden we veel af. We wonnen deze sets met 25-14 en 25-12.
 
Het gevaar van 2 sets dik winnen is dat je de focus uiteindelijk een beetje verliest. Helaas gebeurde dat in de vierde set, we maakten onnodige fouten en Heeten ging daar beter door spelen. Deze set ging met 25-18 verloren en even na 22.00 begonnen we aan de 5e set. Deze set leek weer enorm op de 2e en 3e, we speelden goed, maakten weinig fouten en wonnen dan ook vrij gemakkelijk met 15-4.
 
Het was een wedstrijd met veel ups, maar helaas ook wat downs, maar we wonnen met 3-2 en pakten hiermee wel netjes voor de 3e keer winst in de competitie. Na het douchen mochten we weer via de griezelweg richting huis, waar een van de auto’s nog per ongeluk (ja echt..) in de file kwam bij de McDrive, maaar oooh wat was dat even lekker 🙂
 
Aanstaande zaterdag, 16 oktober, spelen we om 15.30 uur in de Bhoele tegen Volta dames 1. Graag tot dan!
Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO