Volta en de vloek van de vlag

Volta en de vloek van de vlag

Op een vrijdagavond om 19.30 uur spelen in Lelystad is niet heel ideaal, want gezien de afstand en het tijdstip mag je dan lekker vroeg vertrekken vanuit Eerbeek. Gelukkig kon de een eerder weg van werk, de ander eerder weg van school, werd er nog een maaltijd voor elkaar bereid en zo was iedereen mooi op tijd aanwezig, dus de tocht kon beginnen. Nadat we wat tractors voorbij zagen komen die op het Malibuveld (?!?!?!) hadden staan protesteren, kwamen we ruim op tijd aan bij de sporthal. Het was nog even zoeken naar de ingang, maar die werd uiteindelijk gevonden, zo ook de ingang van de kantine.. maar helaas was deze nog gesloten. Dan maar vast naar de kleedkamer waar een verrassing werd gevonden in de shirtjestas, nee geen vieze of vervelende verrassing, een hele lekkere verrassing! Namelijk een doosje merci met gelukwensen (en chocola natuurlijk). Er werd eerlijk gedeeld “je mag ze allemaal kiezen, ohja behalve de witte want die zijn al op”.  Daarnaast vlogen aan de ene kant de goeie verhalen je om de oren “ja ik heb een collega” “HUH WOW IK OOK!” en aan de andere kant werd nog even meegedeeld dat wegdummelen heus wel een woord is en dat ook uitgevoerd was op de heenweg. In de kleedkamer zeiden we nog: ah yesss ze hebben muziek, eenmaal in de zaal kwamen we daar een beetje op terug. Naast dat je in eerste instantie in de zaal een zonnebril nodig had, had je daarnaast ook je partyplugs mee moeten nemen, menig hardstyle-ganger zou jaloers zijn geweest op onze inspeelmuziek.

Op een net wat na 2x nameten volgens iedereen, behalve de meetlat, nog te laag hing begonnen we aan de wedstrijd. We speelden prima, maar we maakten het niet altijd snel genoeg af, waardoor Volta bij ons in de buurt wist te blijven. De vlaggen (jawel, u lees het goed, vlaggen) vielen voor de eerste keer om, waren het de kaboutertjes, een windvlaag of waren ze bezeten? Niemand zal het weten, maar het zou ook niet bij deze ene keer blijven *insert spannend muziekje*. Net zo spannend als het verhaal van de vlaggen was het verhaal van het eind van de set, de setpunten vlogen je om de oren maar gelukkig pakte wij op 27-26 het punt en wonnen met 28-26.

Opgelucht en met het gevoel dat het beter kan en moet startten we aan de 2e set. Nu stonden wij dus aan de kant van de levensgevaarlijke vlaggen, die ook deze set weer wisten om te vallen. We lieten ons hierdoor gelukkig niet van ons stuk brengen, want we speelden goed in de 2e set. Kennen we nog die enorme mooie kopbal van Van Persie in de WK wedstrijd tegen Spanje? Nou dat was echt niks in vergelijking met de snoekduik die Michelle er in deze set uitgooide. Doordat we er alles aan deden om geen bal aan onze kant op de grond te laten komen en door een aantal mooie aanvallen wonnen we de 2e set met 25-19.

Op naar de 3e set, als we die zouden winnen dan hadden we de wedstrijd gewonnen er was er ook geen kans meer op een 5e set. We begonnen heel goed, want we stonden al snel met 8-0 vol. Helaas lieten we het daarna niet meer zien, we maakten namelijk veel onnodige fouten en Volta wist langszij te komen. Gelukkig bleven we wel knokken en nadat we het setpunt op 24-22 niet wisten te pakken lukte dat op 24-23 wel en we wonnen dus de 3e set met 25-23 en waren hierdoor zeker van winst deze wedstrijd.

We hadden wel weer zin in een appeltaart, dus we gingen voor de 4-0. In de 4e set lukte het helaas allemaal net niet. We keken al snel tegen een achterstand aan die we niet meer in wisten te halen. We deden ons best, maar het pakte niet zo uit als in de sets hiervoor. Ook de vlag probeerde nogmaals iemand te onthoofden maar slaagde daar gelukkig niet in. Wel slaagde Volta er in een set te winnen, ze wonnen met 25-15. Uiteindelijk wordt het dan gelijk, namelijk 93-93, maar wij gingen wel mooi met 4 punten naar huis. 

De inspeelmuziek van het team dat na ons speelde was een stuk beter. Dus blij meezingend met JOOOST IS ANDERS GEAAAAARD gingen we de kleedkamer in. De blijheid en het gezang ging in de auto nog lekker door. Audio-bestanden zijn hiervan beschikbaar, maar zullen (en dat is echt beter voor iedereen) niet worden gedeeld.

Onze eerstvolgende competitiewedstrijd is zaterdag 30 november om 15.30 uur in de Bhoele tegen Dynamo dames 5. Niet lang daarna, op maandag 2 december halen we onze wedstrijd tegen Salvora dames 1 in, we spelen in de Bhoele om 20.15 uur.

Onze tegenstander voor de 2e ronde van de beker is ook bekend. We mogen eindelijk een keer thuis spelen en we spelen tegen WSV (Warnsveld) dames 1. Zij spelen ook promotieklasse en staan op dit moment 1e. De datum moet nog worden gepland.

At your service

At your service

Afgelopen zaterdag speelden we tegen LIVO dames 2, een voor ons geheel onbekend team. Bas was überhaupt een beetje in de war over hoe ze nou eigenlijk heten en schudde wat economische termen uit z’n mouw. Wel wisten we dat ze op precies dezelfde hoogte stonden als wij en dat ze o.a. wisten te winnen van Rebelle. Een team om niet te onderschatten dus. De wedstrijd voor ons liep iets uit, maar we hadden niet snel genoeg door dat de wedstrijd af was waardoor LIVO in dit geval first in was en al aan ‘onze’ kant stond. We besloten om niet van kant te wisselen en het inspelen begon dus aan de verkeerde kant. Na een verwarrende opmerking van de scheidsrechter tegen de zaalwacht “waar wil je dat ik deze paal laat” begonnen we met inslaan. Zoals bijna altijd verloren we het inslaan, maar gelukkig weten we ook dat hard inslaan niet altijd wat zegt over het verloop van de wedstrijd. Saskia kon er helaas niet bij zijn vandaag, dus ook de teamfoto werd nog even uitgesteld.

Vol goede moed startten we, aan de verkeerde kant, aan de eerste set. Dankzij een topservice van Mandy, die er even een lading aces uit gooide stonden we al snel met 8-1 voor. We speelden goed, maar het lukte toch niet om de voorsprong vast te houden, op 17-17 stond het namelijk weer gelijk. We bleven wel vol vertrouwen spelen, haalden veel ballen van de vloer en we hadden heel veel servicedruk, hierdoor wonnen we uiteindelijk de eerste set met 25-23.

De tweede set ging totaal niet zoals we wilden, alles wat in de eerste set wel goed ging, dat ging in de tweede set niet goed meer. Samengevat: alle fouten van de wedstrijd zaten in deze set. We verloren kansloos met 25-11.

We lieten ons hierdoor niet uit het veld slaan, want de 3e set begonnen we weer goed. De hele set ging het wel behoorlijk gelijk op, want aan beide kanten werd veel verdedigd en ook aan het net lieten we zien wat we waard zijn. Wat aanpassingen in de blokkering pakten goed uit, waardoor we nog meer ballen van de grond wisten te houden. Tot de 18 ging het gelijk op, maar dankzij weer veel servicedruk , dit keer van Anneke, waren de laatste punten in de 3e set voor ons. We wonnen met 25-19.

We gingen er voor om van de 4e set de laatste set te maken. Ook deze set ging, net als de 3e set, weer goed. We haalden in het achterveld de meest onmogelijke ballen van de grond, we lieten ons niet van ons stuk brengen door de servicedruk van LIVO en ook hun sterke blok wisten we vaak te omzeilen. Onze servicedruk bleef ook in de 4e set goed aanwezig. We wonnen de 4e set met 25-18 en hierdoor de wedstrijd met 3-1.  Hierdoor staan we na 5 wedstrijden netjes op de 4e plek. 

Na de wedstrijd hadden we nog hele discussies in de kleedkamer of we nou wel of niet ons haar gingen wassen, welke outfits we aan zouden doen enz. enz. want om 20.00 uur begon het glow in the dark volleybalmixtoernooi… Gelukkig lukte het uiteindelijk iedereen om de juiste keuzes te maken. Dus de een met een hoge staart, de andere met een lage staart, de een met en de ander zonder bobbel, maar verder lekker ondubbelzinnig alles helemaal prima. De conclusie van het glow in the dark volleyballen is dat dat verrekte lastig is, maar wel heel gezellig 🙂 

Onze eerstvolgende wedstrijd is aanstaande vrijdag, 15 november, om 19.30 uur in Lelystad. Aangezien dat lekker om de hoek is verwachten we jullie allemaal te zien op de tribune 😀 

Waar is m’n sportbeha?

Waar is m’n sportbeha?

Na onze 3e wedstrijd afgelopen donderdag stond zaterdag alweer onze 4e wedstrijd op het programma. We speelden in Harderwijk tegen VVH dames 2, vorig jaar speelden we hier geen goede wedstrijd, maar dit keer was daar gelukkig geen sprake van. We speelden goed, maakten weinig fouten en wonnen net niet met 4-0, maar met 3-1 mogen we tegen dit team ook heel tevreden zijn.

We vertrokken lekker op tijd, waardoor we nog even rustig aan een drankje konden doen. Vervolgens deden we het in de kleedkamer ook lekker rustig aan. Waarbij in eerste instantie iemand anders nog de schuld kreeg van het uit het raam gooien van sportbeha’s, vonden we er uiteindelijk toch 6 (waaronder de juiste) in één tas…. en nee, we hebben geen beha-tas in onze shirtjestas.. 

We konden mooi op tijd beginnen met inspelen, tijdens het serveren kreeg de libero van VVH nog wel een bal in haar gezicht waardoor ze niet direct van start kon. Gelukkig voor haar was ze er na een paar punten weer en kon ze de rest van de wedstrijd meedoen.  Wij begonnen de eerste set sterk en pakten vooral door veel servicedruk een behoorlijke voorsprong. Deze voorsprong is geen seconde in gevaar geweest en we wonnen de eerste set vrij eenvoudig met 25-14.

We begonnen enthousiast aan de 2e set, maar helaas begon deze iets minder goed dan de 1e. We herpakten ons wel goed. Onze service werd weer lastiger en ook onze servicepass werd goed gebracht, hierdoor was onze aanval erg afwisselend en wisten we het VVH lekker moeilijk te maken. Af en toe kregen we dankzij een goed blok aan de kant van VVH de bal wel even op onze tenen terug, maar dat deed ons weinig en met 25-19 wonnen we de 2e set.

Het klinkt allemaal heel logisch, maar wanneer je dan de 3e set wint, dan win je ook de wedstrijd. Nou gaan we daar natuurlijk volledig voor, maar VVH geeft zich ook niet zomaar gewonnen. De 3e set was  nog weer een stukje spannender dan de 2e set, maar we lieten wel weer goed spel zien. VVH begon al iets meer een alles of niets spelletje te spelen wat af en toe goed voor ze uitpakte. Gelukkig voor ons niet goed genoeg, want we wonnen de 3e set met 25-21 en hiermee ook de wedstrijd.

In de 4e set wisselden wij wat en ook VVH begon in een iets andere opstelling. Zij speelden nog steeds alles of niets, en bij ons liep de servicepass net iets minder goed dan in de vorige sets. Hierdoor liepen we al snel achter de feiten aan, maar wisten dit ook wel weer in te halen. De libero van VVH kopte nog een service en wij kregen nog een balletje terug op de tenen. Boven de 20 speelde VVH net iets sterker en wist de 4e set te winnen met 25-22. Balen dat we niet met 4-0 wonnen, maar met 4 punten zijn we ook zeker heel tevreden.

Waar ze donderdag in Vaassen misschien vergeten waren de rekening voor de verwarming te betalen, zo waren ze in Harderwijk die voor het water vergeten. Dus na een laffe douche en nog met wat shampoo in ons haar vertrokken we weer richting Eerbeek om nog even bij de Mac een tussenstopje te maken voor het overwinningsdiner. 

Aanstaande zaterdag, 9 november, spelen we om 15.30 uur thuis tegen Livo dames 2. Dit team is ons geheel onbekend en staat op dit moment op precies dezelfde plek als wij, het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Graag tot dan!

Winter is coming

Winter is coming

Vanwege het verzetten van 2 wedstrijden zat er tussen onze 2e en 3e competitiewedstrijd ruim een maand. Gisteren was het gelukkig weer zo ver, we speelden eindelijk onze 3e wedstrijd van dit seizoen. We speelden tegen Blok dames 1, een team dat we nog kennen van vorig jaar, toen verloren we een keer en we wonnen een keer. We herkenden vooral het blok van Blok, en hebben hier ook weer een paar keer kennis mee mogen maken. Uiteindelijk wonnen we na 4 rommelige sets de 5e set overtuigend, dus met 3 punten konden we weer terug naar Eerbeek.

De temperatuur in de sporthal had zich heel gezellig aangepast aan de buitentemperatuur. Onze onderbenen vroren er in de kleedkamer al vanaf, maar gelukkig bood de ballentas ons wat warmte. Ook in de zaal was het niet veel warmer. De scheidsrechter liet ons lekker lang inspelen, maar daarna leek het alsof hij zich besefte dat hij nog een trein moest halen, want het inslaan en serveren was in 3 keer knipperen voorbij. 

De eerste vier sets leken veel op elkaar. Vanuit beide kanten was er veel servicedruk en werden mooie ballen gescoord, maar ook gekke fouten gemaakt. Doordat we zelf in de eerste set aan het eind niet scoorden ging deze helaas aan onze neus voorbij met  25-23. We spraken af minder fouten te gaan maken. Dat lukte in de 2e set nog niet helemaal, maar we wonnen wel met 25-22. Vol goede moed begonnen we aan de 3e set, maar helaas liep die niet zoals gehoopt. Blok won met 25-19. Dan er maar een 5-setter uit slepen, laat thuis komen op donderdag zijn we toch wel gewend. De 4e set liep al iets beter, vooral verdedigend pakten we meer, waardoor we ook aanvallend onvoorspelbaarder werden. We wonnen met 25-20. De 5e set liep daarna zoals we eigenlijk de hele wedstrijd hadden willen spelen. We hadden veel servicedruk en waren sterk aan het net. Met 15-4 was deze duidelijk voor ons. 

Vorige week speelden we ook nog de 1e ronde voor de regiobeker. Nu hoor ik je denken, huh 1e ronde… dit is toch al de 2e wedstrijd? Klopt, maar de 1e ronde was de voorronde, de 2e ronde is dan de 1e ronde. Het meest belangrijke is dat we een redelijk goede wedstrijd hadden neergezet. We speelden tegen Renswouw dames 1, die op dat moment 1e stond in de 1e klasse, geen team om te onderschatten dus. We begonnen de eerste set goed, maar zakten toen wat in en verloren deze set met 25-17. De overige 3 sets begonnen we ook goed, en hielden we dat ook vast. We wonnen met 25-13, 25-17 en 25-21.  We zijn dus weer een ronde verder en hopen nu eigenlijk op een loting tegen een 3e divisie team of een ander promotieklasse team, zodat we eindelijk een keer thuis kunnen spelen.

Onze eerstvolgende competitiewedstrijd is morgen al weer. We spelen om 15.00 uur  in Harderwijk tegen VVH dames 2. 

Pieterburen

Pieterburen

Nadat we onze eerste wedstrijd met 4-0 hadden gewonnen hadden we vertrouwen in onze volgende wedstrijd. Dat het niet makkelijk zou worden dat wisten we wel, want tegen Rebelle hebben we het eigenlijk altijd wel lastig. Dat we het zo lastig zouden krijgen hadden we niet verwacht. Zij speelden goed en stabiel, wij speelden niet ons eigen spel en wisten niet genoeg druk te leggen. We verloren helaas met 4-0.

Saskia kon er helaas niet bij zijn, maar gelukkig konden Yamila en Laura wel weer met ons mee. Zowel Esther als Lisa waren niet helemaal fit, maar toch begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. In de eerste set ging het redelijk gelijk op, maar het lukte ons niet om een gat te slaan. Aan het eind van de set was het Rebelle die de punten maakte, zij wonnen de eerste set met 25-20.

We wisten dat we uit een ander vaatje moesten gaan tappen om het Rebelle moeilijk te maken, maar ook in de 2e set lukte het allemaal niet zoals we zouden willen. Na een tip in de time-out “probeer eens wat anders” probeerde Chantal nog een zeehond, maar dit leverde alleen wat gelach van de andere kant op (en stiekem ook van onze kant), maar punten leverde het helaas niet op. De 2e set ging met duidelijke cijfers naar Rebelle. Het werd 25-15.

Van het enthousiasme en de energie uit de wedstrijd tegen Alterno was deze wedstrijd weinig meer over. Geen idee waar het aan lag, maar het liep gewoon niet zoals we zouden willen. In de 3e set walste Rebelle over ons heen, we scoorden zelf nauwelijks en hadden moeite met hun services, die ook irritant vaak via de netrand vielen. Het leverde Rebelle een extra puntje op in de Rebelle cup (of zoiets), want ze hielden ons onder de 10… we verloren met 25-7 en hierdoor ook de wedstrijd.

Verliezen hadden we geen zin in, maar met 4-0 verliezen was helemaal geen optie. We wisselden wat en begonnen goed aan de set, want we stonden al snel met 4-1 voor. Het lukte ons helaas niet om dit vast te houden. Met een bal typerend voor deze wedstrijd, namelijk een service via de netrand, pakte Rebelle het laatste punt. Hiermee wonnen ze de 4e set met 25-14 en de wedstrijd met 4-0.

We baalden behoorlijk, maar het is ook pas de 2e wedstrijd van dit seizoen, dus nog genoeg tijd voor revanche. Onze eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 12 oktober tegen Blok in Vaassen, maar deze wedstrijd zal, op verzoek van Blok, hoogstwaarschijnlijk worden verzet. Dus dan is onze volgende wedstrijd pas op 19 oktober om 15.30 in Raalte tegen Salvora, zij zijn vorig jaar kampioen geworden in de 1e klasse, vaak een tegenstander om rekening mee te houden.

Voorbereiding

Voorbereiding

Joehoe!

 

Jaaa hoor, daar zijn we weer! Hebben jullie ons gemist?? Wij jullie wel! Aaah lief, groepsknuffel 🙂

 

Oké en door. Jullie vragen je vast al weeeeken af: zou er veel veranderd zijn ten opzichte van vorig seizoen? Welke toppers kunnen we verwachten? Hoe eensgezind is de schoenkeuze? Hebben ze weer nieuwe broekjes? En hoe zit het met de inspeelshirtjes? Allemaal super terechte vragen.  Een aantal zaken zijn onveranderd gebleven, zoals bijvoorbeeld de yell en Moffel & Piertje. Ook Jessica, Michelle, Chantal, Sabine, Senna, Lisa, Esther en Yneke hebben hun contract met een jaar verlengd. Esther was overigens wel klaar met de blauw/gele outfit en zal in een zwarte outfit te vinden zijn in het veld (behalve dan haar schoenen, die zijn alles behalve zwart). Over schoenen gesproken, vrij veel van ons kozen voor de lichtblauwe Mizuno’s, maar er werden ook wat creatievere keuzes gemaakt waarbij een goeie zonnebril geen overbodige luxe is. Gelukkig hebben we naast onze 8 contractverlengers ook nog 3 oude bekenden die dames 1 komen versterken. Anneke is na een jaartje veel belangrijkere dingen doen weer terug en ook Saskia zal ons na een tijdje afwezig te zijn geweest vanaf halverwege het seizoen weer gaan verblijden met haar aanwezigheid en last but not least is Mandy na een paar jaar dames 2 weer terug in dames 1. Helaas hebben we wel afscheid moeten nemen van Marlon die een stapje terug gaat doen (en nog belangrijkere zaken), van Lieke die volledig is gestopt en van Lisanne die weer bij Rebelle gaat spelen (ja echt… hoe dan :p).

 

Na 3 weken trainen hadden we vandaag onze eerste oefenwedstrijd. We speelden tegen Heyendaal dames 1, zij spelen 3e divisie dus het was meteen een mooie uitdaging. In eerste instantie leek het er op dat we een krappe bezetting zouden hebben, maar uiteindelijk viel het mee. Anneke was iets eerder terug uit America, Michelle en Esther waren nog niet helemaal fit, maar toch fit genoeg om mee te doen en (Ya)Mila waren ook bereid met ons mee te doen. 🙂 We verloren uiteindelijk met 5-0 waarbij we eigenlijk alleen in de laatste set erg dichtbij de winst waren. We hebben dus nog een hoop te verbeteren, maar we hebben ook al wel wat leuke dingen kunnen laten zien.

 

Komende zaterdag spelen we een driekamp in Dieren. We spelen om 12.00 uur tegen Avior dames 2 (3e divisie) en om 13.30 uur tegen Rebelle dames 2 (promotieklasse).

 

Ook staat er binnenkort de eerste rond van de beker op het programma. We spelen tegen een ‘oude bekende’ namelijk Blauw-Wit dames 1 uit Oldebroek. Het enige bekende aan dit team is de naam, want aan de foto’s te zien is dit team erg veranderd in de afgelopen jaren. De datum waarop we gaan spelen is op dit moment nog niet bekend.

 

Onze eerste competitiewedstrijd is op vrijdag 20 september om 21.15 uur in de Alternohal tegen Alterno dames 4. Het volledige programma vind je hier: https://www.volleybal.nl/competitie/team/ckl8v27-ds-1?activetab=programma

 

Close

Request For My Information

 
Close

Request For Account Deletion

Close

Request For Information Deletion

Close

General Request / Query To DPO